Especialistes del Parc Científic aborden com afrontar la longevitat i la medicina de precisió en el Longevity World Forum

06/11/2018

Imegen i Kanteron Systems explicaran els seus avanços tecnològics en tant que especialistes en Genòmica i en Medicina de Precisió

El Longevity World Forum, el primer congrés europeu sobre longevitat i medicina de precisió, tindrà lloc a València els pròxims 7 i 8 de novembre. Entre els conferenciants, especialistes reconeguts en tots dos camps, trobem quatre professionals vinculats a dues empreses instal·lades en el Parc Científic de la Universitat de Valencia: l'Instituto de Medicina Genómica (Imegen) i Kanteron Systems.

El soci fundador d'Imegen i catedràtic de Genètica de la Universitat de València, Manuel Pérez-Alonso, forma part del comité científic del congrés. “Un dels avanços més importants en l'actualitat és la comprensió del nostre genoma i açò significa que podrem arribar a entendre les bases biològiques de l'envelliment, és a dir, perquè unes persones envelleixen més ràpid que unes altres o perquè unes persones viuen més temps que unes altres. Aquesta comprensió del genoma, que encara pot sonar a ciència ficció, permetrà proporcionar pautes personalitzades per a la cura de la nostra salut”.

Pérez Alonso serà l'encarregat de moderar la taula ‘Reptes i mites en la predicció de l'edat genètica’, en la qual participen Ángela Nieto, investigadora de l'Instituto de Neurociències d'Alacant; María Blasco, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), el catedràtico de Medicina i cap de grup del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) Federico Pallardó i l'editora i redactora en cap de la revista científica Genética Médica y Genómica Amparo Tolosa.

Al congré també assistirà Ángela Pérez, CEO d'Imegen, qui intervindrà en la taula redona ‘Quin paper juguen els laboratoris, farmàcies, clíniques i hospitals en tot el desenvolupament de la medicina de precisió?’, on “parlaré de la dificultat que tenen els serveis i productes innovadors basats en la nova medicina de precisió per a entrar en el sistema públic de salut i del llarg procés quan parlem de la seua introducció en el sector privat”.

En el debat participaran Juan Sabater, president d'Eugenomic, empresa creadora de software per a una prescripció médica personalitzada, i Elisa Tarazona, directora d'Organització i Gestió Assistencial en Ribera Salud, S.A, sota la moderació de Gonçal Lloveras, especialista en gestió hospitalària. “En el meu cas, dirigisc des de fa 20 anys un laboratori que dissenya, valida i comercialitza aquest tipus de productes i serveis, i durant aquest temps hem vist dinàmiques de mercat diferents i coneixem bé les dificultats que comporta portar aquest tipus de desenvolupaments als pacients”, explica la científica i tecnòloga valenciana.

Integració de dades

Per la seua banda, l'empresa Kanteron Systems estarà representada pel CEO, Jorge Cortell, i el director de Bioinformàtica, Pablo Marín. Cortell abordarà la integració de dades en el flux de treball de la medicina de precisió. “Explicaré com aconseguim la integració de dades, des d'imatges fins a la genòmica del pacient, passant per tot un seguit de ‘sitges’ d'informació que resideixen en diferents sistemes. A més, detallaré com ho duem a terme en diversos llocs del món. Ho fem mitjançant l'aplicació de tecnologies diverses i estàndards de la indústria, seguint una estratègia que parteix de les teories de la comunicació".

Posteriorment formarà part d'una taula redona més tècnica, junt amb Pablo Marín i Manuel Corpas, fundador i CEO de Cambridge Precision Medicine, per avaluar l'abast dels núvols de dades d'informació en salut personal.