La fusió d'Imegen amb Genycell i Health in Code donarà origen a un grup espanyol líder en diagnòstic genètic

26/12/2019

L'empresa valenciana, situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha signat un acord per a fusionar-se amb les empreses de diagnòstic genètic Genycell Biotech i Health in Code en un nou grup l'accionista principal del qual serà Alantra Private Equity

Imegen formarà part d'una gran firma, líder espanyola en el sector del diagnòstic genètic, un mercat amb taxes de creixement de doble dígit i amb un paper clau en el desenvolupament de la medicina preventiva, personalitzada i de precisió. L'aliança aconseguida contempla que els actuals equips directius d'Imegen, Genycell Biotech i Health in Code mantindran participacions significatives en el nou grup i continuaran al capdavant de la gestió de les seues empreses. A més, els accionistes clau de les tres companyies reinvertiran en el nou grup en una mostra de confiança en el futur del projecte.

Amb quatre centres operatius a València, la Corunya, Madrid i Màlaga, el grup resultant tindrà al voltant de 160 empleats i vendes agregades per valor superior als 25 milions d'euros, xifres que li situen en una situació privilegiada dins del sector per a capitalitzar la seua nova posició. Les tres empreses són altament complementàries, per la qual cosa es mantindran tots els equips de treball, els centres operatius i els laboratoris.

Ángela Pérez, CEO d'Imegen, sosté que aquesta aliança "ens permetrà aprofundir en la innovació i ampliar el porfoli de solucions existents per als nostres clients gràcies a l'enorme complementarietat de les tres companyies. Confiem, a més, que el suport d'Alantra Private Equity i de la resta d'accionistes del nou grup ens ajudarà al fet que el projecte siga un gran èxit".

Els plans d'expansió i creixement del grup resultant contemplen una major capacitat d'innovació, recerca i desenvolupament de productes de valor afegit, així com una clara vocació d'internacionalització. El grup resultant, que ja opera a Regne Unit, Alemanya, França i els Estats Units, aspira a potenciar la seua exposició a mercats internacionals. El nou grup actuarà també com una plataforma de consolidació sectorial (build-up), en la qual potencialment integrarà altres companyies nacionals i estrangeres.

Per part seua, David Santos, soci d'Alantra Private Equity, ha subratllat que "estem entusiasmats per participar com a accionista principal en el grup resultant de la integració de Genycell Biotech, Imegen i Health in Code, tres empreses de màxim prestigi en el sector del diagnòstic genètic. Es tracta de la primera vegada que tres empreses en aquesta branca d'activitat es fusionen a Espanya, per la qual cosa l'operació suposa una fita en el mercat ibèric. Amb el suport d'Alantra Private Equity, de la resta d'accionistes i el lideratge de l'equip directiu confiem que aquest projecte aconseguisca elevats nivells de creixement nacional i internacionalment dins d'un sector amb un altíssim potencial".