IMEGEN prepara kits diagnòstics del coronavirus que provoca la malaltia COVID-19 per a posar-los a disposició del Ministeri de Sanitat

20/03/2020

L'Institut Valencià de Medicina Genètica, empresa especialitzada en genètica ubicada en el Parc Científic de la Universitat de València, està també adaptant el seu laboratori de microbiologia clínica a Màlaga per a realitzar entre 300 i 500 proves diàries del coronavirus

La CEO de l'Institut de Medicina Genètica (IMEGEN), Ángela Pérez, ha anunciat que l'empresa valenciana està preparant "a contrarrellotge" kits de diagnòstic del coronavirus que provoca la malaltia COVID-19 perquè el Ministeri de Sanitat puga distribuir-los per la xarxa sanitària. Aquests tests podrien posar-se a disposició de les autoritats a la fi de mes, una vegada que hagen conclòs totes les proves i la seua validació.

Paralel·lament, estan adaptant el seu laboratori de microbiologia clínica a Màlaga per a arribar a realitzar entre 300 i 500 proves diàries del coronavirus. El termini màxim és que la prova entre al matí i a la vesprada s'obtinga el resultat. Per a açò, ha explicat, es requereixen dos requisits que Imegen reuneix: "personal format en microclínica i habituat a aquest tipus de mostres, així com un equipament d'alt rendiment d'extracció d'ARN i la realització de PCR, capaç d'analitzar centenars de mostres alhora".

Ángela Pérez ha explicat a Europa Press que ja s'han posat en contacte amb el Ministeri per a oferir-los els seus servicis ja que, "com a professionals experts en el disseny de tests diagnòstics, és un deure de responsabilitat social". "El nostre client habitual és la sanitat pública i creiem que si podem, hem d'oferir els nostres coneixements, no per a competir, sinó per a treballar de forma coordinada", ha afegit.

Especialistes en genètica i genòmica

L'Institut de Medicina Genòmica es va fundar en 2009 en el Parc Científic de la Universitat de València per un equip científic amb més de 20 anys d'experiència en gestió i hui s'ha consolidat com a líder en el sector de la genètica i la genòmica.

Amb un equip de 60 professionals, en la seua majoria amb llicenciatures superiors, analitza mostres biològiques que li remeten hospitals nacionals i internacionals per a estudiar si els pacients presenten qualsevol tipus de mutació que poguera ser l'origen d'alguna malaltia genètica. Actualment Imegen ofereix 6.000 tipus de test genètics diferents amb els quals s'aborden totes les etapes de la vida de la persona (prenatal, postnatal i edat adulta), la qual cosa li converteix en un dels 10 catàlegs de test genètics més extensos del món.