Investigadors de l'IATA i de les empreses del Parc Científic comparteixen els seus desenvolupaments a la recerca de col·laboracions

20/05/2019

L'institut d'investigació del CSIC i la FPCUV organitzen un networking científic-tecnològic per a fomentar la transferència de coneixement en el si del parc

Una trentena de professionals de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) i de les empreses instal·lades en el Parc Científic han compartit en un networking científic-tecnològic les seues actuals línies de treball a la recerca de possibles col·laboracions a través de projectes d'investigació conjunts, prestació de serveis, llicències d'explotació de patents o, fins i tot, intercanvi de personal.

Sobre aquest tema, el vicedirector científic de l'IATA, José Manuel Guillamón, ha subratllat que “en els últims tres anys hem signat més de 200 contractes amb empreses”. Així mateix, va apuntar que l'institut “té més de 40 patents prioritàries amb més del 50% transferit a les empreses”.

Networking IATA EMPRESAS_1_web-1El networking científic-tecnològic es va celebrar en la Sala de Conferències de l'IATA

En aquesta línia, el gerent de la FPCUV, Fernando Mª Zárraga, ha explicat que la biotecnologia és una de les principals àrees d'activitat del Parc Científic. “Dos de cada 10 empreses instal·lades en el Parc Científic desenvolupen productes i/o serveis per a Biotecnologia i Medicina i Salut. 15 d'elles conformen el nucli principal de la BIOregió de la Comunitat Valenciana (Bioval). Generen més de 250 llocs de treballs qualificats”.

Per part de l'IATA, es van presentar grups de treball que s'insereixen en una de les quatre principals línies d'investigació: Innovació en Aliments i Processos; Seguretat i Conservació d'Aliments; Dieta, Microbiota i Salut; i Biotecnologia d'Aliments.

Networking IATA EMPRESAS_9_web-1Loles Rodrigo, investigadora de l'IATA, explica les diferents línies de treball del seu grup de Processos de Conservació d'Aliments i Anàlisis de Riscos.

I de l'àrea empresarial del Parc Científic van acudir Biopolis, Lifesequencing, Darwin Bioprospecting Excellence, Dawako, Q’omer Bioactive Ingredients, TAU Analytics i ValGenetics. “Espere que aquest tipus de networking científic-tecnològic es repetisca any rere any. Aquestes iniciatives afavoreixen que la ciència cada dia estiga més pròxima a la nostra societat”, ha subratllat María R. Albiach, CEO de ValGenetics.

Networking IATA EMPRESAS_13Kristie Tanner, de Darwin Bioprospecting Excellence, explica l'oferta tecnològica de la seua empresa.

Networking IATA EMPRESAS_7_web-1                                                                                         Maria R. Albiach, CEO de ValGenetics, subratlla el paper de la seua empresa en el sanejament de la xufa.

 

Entre els serveis tècnics que el l'ATA va oferir a les empreses del PCUV cal destacar la seua planta pilot, l'anàlisi sensorial, l'elaboració de cultius cel·lulars, microscòpia, analítica i genòmica, proteòmica i fenòmica. “També es pot impartir formació per a personal científic tècnic a demanda de les empreses”, va afegir Guillamón.

En aquest sentit, la directora del centre, Cristina Molina, va insistir que “el pas següent a aquesta primera presa de contacteés poder dissenyar col·laboracions concretes i específiques per a cadascuna de les empreses que ens ho sol·licite”.

Networking IATA EMPRESAS_5_web-1

Networking IATA EMPRESAS_2_web-1

Després del café per a intercanviar impressions i establir els primers contactes, la vicedirectora tècnica de l'IATA, María Dolores Rodrigo, va acompanyar a equips de les empreses del Parc Científic en una visita per les instal·lacions de l'institut.