Les 8 empreses emergents seleccionades per VLC/STARTUP desenvoluparan els seus projectes innovadors en el Parc Científic

02/07/2018

La comunicació oficial de la resolució del Programa ha tingut lloc hui en un acte presidit per la vicerrectora de Innovació i Transferència de la Universitat de València, Mª Dolores Real: "Aquesta iniciativa és un exemple de com aconseguir el màxim rendiment a tots els esforços que s'estan fent per a impulsar la interacció entre l'acadèmia, la recerca i el sector empresarial", ha destacat.

La quarta edició del Programa VLC/STARTUP, impulsat per la Fundació Parc Científic Universitat de València, ha seleccionat vuit projectes innovadors que han sigut promoguts per emprenedors vinculats a la institució acadèmica. Les seues àrees d'activitat s'insereixen dins de Serveis Avançats, Medicina i Salut, Nanomaterials i Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC), quatre sectors consolidats en el PCUV.

Els candidats han rebut hui la comunicació oficial de la resolució del Programa en un acte presidit per la vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València, Maria Dolores Real: "Aquesta iniciativa és un exemple de com aconseguir el màxim rendiment a tots els esforços que s'estan fent per a impulsar la interacció entre l'acadèmia, la recerca i el sector empresarial", ha destacat.

Les start-ups seleccionades són Intervitas Health Connection, empresa que persegueix la digitalització del sector de la Medicina i Salut gràcies a una xarxa interconnectada de dades clíniques basada en blockchain; Porous Materials for Advanced Applications (MATCO), que duu a terme el disseny de noves metodologies sintètiques per a l'obtenció i certificació de xarxes metall-orgàniques basades en titani, i Appear Eventos, ideada per a digitalitzar el sector de l'oci nocturn.

A elles, se sumen Abrentia Technologies, una companyia de domòtica mitjançant noves tecnologies 4.0; Mevoyderuta, projecte ideat per a la promoció del turisme rural; Erasmus Creative Hub – Euroimpulse Network, que naix per a fomentar la col·laboració d'investigadors, emprenedors i educadors i, amb això, l'intercanvi d'experiències i la incubació de projectes innovadors; Shiva Business, una start-up d'intermediació en la gestió de projectes a qualsevol escala; i Navegador JP2, que persegueix fomentar el lideratge empresarial femení. A totes elles el programa VLC/STARTUP els ofereix accés preferent a les instal·lacions i serveis del Parc Científic.

Criteris d'avaluació

La comissió d'avaluació, composta per personal tècnic del PCUV així com de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) i el Servei de Recerca i Innovació de la Universitat de València, ha pres com a criteris d'avaluació de projectes el pla d'empresa (viabilitat tècnica, viabilitat comercial i el pla econòmic financer), el grau d'innovació de la proposta i l'equip promotor.

"L'objectiu del programa és facilitar el llançament, la consolidació i la promoció d'iniciatives empresarials amb base científic-tecnològica que es generen a l'entorn de VLC/CAMPUS a través de la seua instal·lació en aquest ecosistema innovador”, ha destacat el director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan Antonio Raga.