IVAC-Instituto de Certificación, primera entitat europea acreditada per a certificar Delegats de Protecció de Dades

13/09/2018

 

L'empresa IVAC-Institut de Certificació, situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha obtingut l'acreditació de l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) per a certificar Delegats de Protecció de Dades (DPD) d'acord amb l'esquema AEPD-DPD de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. D'aquesta manera, es converteix en la primera entitat de certificació europea a obtenir l'acreditació definitiva per a emetre certificats de DPD/ DPO a Espanya.

Aquesta acreditació permet a IVAC-Instituto de Certificación emetre certificats de persones per a la categoria de DPD així com reconèixer programes formatius que complisquen els requisits de l'Esquema AEPD- DPD.

"Qualsevol DPD en actiu o aquells professionals que es vulguen dedicar al món de la privadesa han d'estar en contínua formació i actualitzar la seua competència en les noves tecnologies emergents"

Sobre aquest tema, Sandra Ausell, responsable d'aquesta certificació en IVAC, mostra la seua satisfacció per “formar part de l'equip de treball que ha aconseguit la primera acreditació a nivell nacional i europeu per a certificar Delegats de Protecció de Dades”. I afegeix que “qualsevol DPD en actiu o aquells professionals que es vulguen dedicar al món de la privadesa han d'estar en contínua formació i actualitzar la seua competència en les noves tecnologies emergents. Tan important és l'obtenció de la certificació com exercir la seua activitat professional diligentment”.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades, pionera a nivell europeu a promoure el certificat de DPD, ha permès establir un procediment per a l'obtenció d'un títol amb garanties per a l'exercici de la professió en el camp de la privadesa que estableix el Reglament de Protecció de Dades ( RGPD), aplicable des del passat 25 de maig.


La figura del DPD

Les persones acreditades per IVAC-Instituto de Certificación com DPD podran exercir en tot l'espai comunitari. Segons el reglament europeu, l'administració pública, empreses de seguretat, hospitals i col·legis són algunes de les institucions que estan obligades a comptar amb aquesta figura, qui supervisa el tractament de les dades en una organització. La norma exigeix que aquest professional, que pot ser intern o extern a l'equip de gestió, tinga coneixements en drets i pràctica en protecció de dades. La certificació no és exigible per a l'exercici de la professió, però ofereix un marc de referència respecte de les qualitats que ha de tenir un DPD.