El partit entre els dos germans Gasol ha comptat amb l’acta digital de l’empresa valenciana NBN23

08/07/2018

La start-up, vinculada al Parc Científic de la Universitat de València, ha monitoritzat en directe i a través de la web les jugades, estadístiques i mapes de tir. "A través d'una tablet, es registren les accions en temps real i aquestes es pugen al núvol. En directe l'anotador de l'acta la va generant en format digital, un format que permet ser compartit", ha explicat Javier Bosch, CEO de l'empresa.

Tres anys després de l’All-Star Game de 2015, aquest diumenge, 8 de juliol, els germans Pau i Marc Gasol han tornat a reptar-se. Ha sigut en el partit benèfic de bàsquet 'Pau vs. Marc', que ha tingut lloc en el pavelló municipal Girona-Fontajau i que ha reunit en cadascun dels equips a grans estels. En aquest esdeveniment de gran atenció mediàtica, ha tingut un important paper la start-up valenciana NBN23, vinculada al Parc Científic de la Universitat de València. L'empresa ha digitalitzat l'acta del partit perquè puga compartir-se en directe i ha monitoritzat mitjançant estadístiques tot el que ocórrega en la trobada des del primer fins a l'últim segon.

"Aquesta és la primera vegada que hem fet l'acta digital d'un partit de professionals. L'acta digital de NBN23 és realment un producte pensat perquè jugadors amateurs tinguen la mateixa experiència que els professionals. A través d'una tablet, es registren les accions en temps real i aquestes es pugen al núvol. En directe l'anotador de l'acta la va generant en format digital, un format que permet ser compartit. Fins ara es realitzava sobre un paper que circulava a nivell intern", ha explicat Javier Bosch, CEO de l'empresa.

Les dades han pogut seguir-se en la web http://pauvsmarc.nbn23.com/. L'equip de Pau Gasol ha comptat, entre uns altres, amb Felipe Reyes, Pierre Oriola, Ricky Rubio i els jugadors de la NBA Jimmy Batler i el ja retirat David Lee. Marc, per la seua banda, ha jugat al costat de Víctor Claver, Fernando San Emeterio i l'actual campió de la Lliga Endesa, Sergio Llull.

Més de 25.000 partits

"Es tracta d'un partit benèfic que destinarà part de la recaptació a ajudar equips de base amb pocs recursos", ha subratllat Bosch, qui considera que "com a part de la nostra responsabilitat social corporativa vam veure que havíem d'estar ací. Ens agrada recolzar causes que defensen i promocionen el bàsquet base".

L'acta digital de NBN23 continua expandint-se tant a nivell nacional com a internacional. Enguany ha sigut utilitzada per les federacions de bàsquet d'Astúries, València, Madrid, País Basc, Extremadura, Murcia, Navarra, Canàries, Tenerife, Ceuta, La Rioja i Aragó. I a nivell internacional, és proveïdor de la NBA per al campionat del món Junior NBA, i de les federacions de Xina, Turquia, Bèlgica o Alemanya. Han cobert més de 25.000 partits en quatre continents. “I l'any que ve esperem digitalitzar per sobre dels 50.000. El digital ha arribat per a quedar-se en el bàsquet base”, sosté Javier Bosch.