Tres empreses del Parc Científic de la Universitat de València, finalistes en els IV Premis Paterna Ciudad de Empresas

05/12/2019

ValGenetics i Darwin Bioprospecting Excellence competeixen per la Investigació i Innovació Empresarial, mentre que Dawako és finalista en Emprenedor/a de l'Any. Una de les tres candidates a Dona Empresària és Maria Albiach, CEO de ValGenetics

 

L'Ajuntament de Paterna ha donat a conéixer el nom de les 18 empreses finalistes de la IV edició dels Premis Paterna Ciutat d'Empreses, la gala de lliurament de les quals tindrà lloc el dimecres 11 de desembre en el Gran Teatre Antonio Ferrandis. Entre elles, es troben tres signatures situades en el Parc Científic de la Universitat de València: ValGenetics, Darwin Bioprospecting Excellence i Dawako.

En la categoria Investigació i Innovació Empresarial, són finalistes Darwin Bioprospecting Excellence, fundada en el Parc Científic per un equip de científics amb més de 25 anys d'experiència en microbiologia i ecologia microbiana, amb la missió de portar al mercat solucions microbianes a la carta, i ValGenetics, empresa de base tecnològica que comercialitza productes i serveis innovadors d'aplicació en sanitat i millora vegetal. La tercera candidata és Surgival, que s'encarrega del desenvolupament i fabricació d'implants i instrumentals quirúrgics per a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

En Emprenedor/a de l'Any es troba Dawako, especialitzada en dispositius mèdics i tecnologia d'ultrasons que ofereix solucions de bioimatge per al diagnòstic precoç i el seguiment teraupèutic. Competeix amb Happydonia, creadora d'una aplicació que facilita la comunicació interna de les empreses i Sports Around You, que desenvolupa i comercialitza una innovadora aplicació mòbil "pinwins" per a fomentar l'exercici físic, posant en contacte a persones aficionades a qualsevol esport.

Maria Albiach valgeneticsMaria Albiach, CEO de ValGenetics. Font: ValGenetics

I en la categoria a Dona Empresària es disputaran el guardó Maria Albiach Martí, CEO de ValGenetics; Maite Marín Medina, directora de Col·legis Internacionals Mes Camarena; i Aroa Conde Padilla, gerent tècnic d'Abonos Conde, empresa dedicada a la fabricació de terres, abonaments i substrats per al jardí, així com a la distribució de productes biològics per a combatre plagues i productes decoratius de jardí.

Per part seua, les finalistes a Empreses Socialment Responsables són Lafuente Serveis Integrals, empresa que ofereix serveis integrals de neteja i manteniment fomentant la integració social dels col·lectius més vulnerables a través de la inserció laboral; Selecta, empresa líder a Europa en serveis avançats de vending i restauració automàtica, que col·labora activament amb diferents iniciatives que contribueixen a millorar la societat; i Ambientalys Consultoria y Análisis SL, especialitzada en el sector de la sanitat i higiene ambiental i involucrada en diversas causes sociales.

Quant al premi a la Trajectòria i Projecció Internacional, les seleccionades han sigut Guitarres Raimundo, que produeixen més de 12.000 instruments a l'any, dels quals el 85% són exportats; LAIEX, especialistes en el camp de la polimerització d'emulsions acríliques i viníliques en base aquosa que compta amb un porfoli de 200 solucions en forma de producte, serveis i tecnologies que distribueix en 39 països; i Surgival, els productes del qual estan presents en més de 70 països de tot el món.

Finalment, les finalistes al premi Micropyme Local són EcobizVlc, empresa de restauració que ofereix una experiència gastronoòmica rica i saludable feta amb aliments de proximitat (KM0); Realze, botiga especialitzada en postissos, perruques, i extensions; i DLA Ingeniería y Consultoría Técnica, l'àmbit d'actuació de la qual és l'enginyeria multidisciplinària aplicada a diverses àrees d'activitat com són l'Enginyeria Industrial, Medi Ambient, Hidràulica i, especialment, en l'àmbit de les activitats eventuals i espectacles públics.

Qualitat del teixit industrial

A més de les finalistes, enguany el jurat atorgarà un premi especial a Cárnicas Serrano per la seua trajectòria i contribució a la societat paternera. Es tracta d'una empresa amb més de mig segle, que en l'actualitat es troba present en les principals cadenes de distribució nacionals i internacionals.

Per a l'alcalde de Paterna i president de l'associació, Juan Antonio Sagredo, "els premis Paterna Ciutat d'Empreses s'han consolidat com una cita indispensable per a l'empresariat local, amb més de mig centenar de sol·licituds presentades en aquesta edició". Sagredo també ha destacat el gran potencial de les candidatures seleccionades, "exemple de la qualitat i projecció del nostre variat teixit industrial".