Experts en dades reflexionen sobre els reptes de la ciberseguretat, la nova professió a la qual dedica un ebook el Parc Científic de la Universitat de València

18/11/2019

Perits forenses de l’Institut Valencià de Ciberseguretat i Telemàtica, investigadors del departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat de València i l’expert en blockchain Hervé Falciani, entre altres autors, aborden com garantir la ciberseguretat en equips particulars, d'organitzacions, d'empreses i en la indústria 4.0.

Els telèfons intel·ligents estan desplaçant als ordinadors personals com a mitjà d'accés més freqüent a internet, ja que proporcionen una manera eficient d'accedir, trobar i compartir informació. De fet, la disponibilitat d'aquesta informació ha provocat un augment en els ciberatacs en aquests tipus de dispositius electrònics en els últims anys.

Com fer front a aquestes ciberamenaces a la nostra informació personal i professional, depositada tant als nostres smartphones, com en tot tipus d’equips informàtics, és l'objectiu de Ciberseguridad. El reto del siglo XXIel nou ebook editat per la Fundació Parc Científic Universitat de València amb el suport de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). “Estem davant un gran repte del qual depèn el futur de la nostra tecnologia. Estem competint entre intel·lectes humans per a arribar a una supremacia, la de plantejar una seguretat completa i fiable”, sosté el catedràtic d'Enginyeria Electrònica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria i coordinador de la publicació, Emilio Soria.

Aquesta publicació actua a manera de guia didàctica sobre els diferents tipus de ciberatacs que es produeixen diàriament en el nostre entorn. Ho fa de la mà d'experts com Óscar Padial, perit forense i soci gerent de l'Institut Valencià de Ciberseguretat i Telemàtica; Hervé Falciani, professional del blockchain i president de la Associació Tactical Whistleblower; José Torres, subdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i professor titular del departament d'Enginyeria Electrònica; investigadors del grup d'I+D de la Universitat de València Intelligent Data Analysis Laboratory així com responsables de l'empresa especialitzada en Tecnologies de la Informació Mobiliza Academy, entre altres,.

Particulars, organitzacions i empreses

Dividida en set capítols, analitza quins són actualment les mesures recomanables per a reduir el nombre de danys sobre la informació digital que conserven particulars en els seus telèfons intel·ligents, en les seues organitzacions, en pimes i, fins i tot, en indústries 4.0. “Situacions habituals, com la interconnexió amb xarxes corporatives, accessos remots i connexió de mitjans externs, provoquen que actualment la superfície d'atac siga àmplia”, alerten els experts.

Demà, 19 de novembre, a les 12.00 hores, els autors presentaran els continguts d'aquesta publicació electrònica i atendran les preguntes del públic assistent. Tot i que l’assistència es gratuïta, es requereix prèvia inscripció a través del següent formulari. L’ebook serà descarregable de manera gratuïta a partir del dimecres 20 de setembre, tant en la pàgina web del Parc Científic de la Universitat de València, com en el Repositori d'Objectes Digitals per a l'Ensenyament la Recerca i la Cultura (RODERIC) de la Universitat de València.