AgrotecUV obri la segona convocatòria del programa de captació de startups vinculades al sector agroalimentari

12/09/2023

La Incubadora d'Alta Tecnologia en Agroalimentació Sostenible, AgrotecUV, situada en el Parc Científic de la Universita de València, obri la seua segona convocatòria per a incorporar 10 noves empreses al seu programa d'incubació i acceleració de startups de caràcter innovador vinculades al sector agroalimentari. Aquest programa està dirigit tant a startups i spin-offs de recent creació com a projectes innovadors en procés de constitució que busquen suport per al seu creixement

AgrotecUV, la incubadora i acceleradora de la Universitat de València (UV) i la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV), obri una nova convocatòria, que finalitza el pròxim 17 d'octubre a les 14h (hora peninsular), i després de la qual es triaran 10 nous projectes innovadors que donen solució a problemes agroalimentaris. Tota la informació sobre la incubadora d'alta tecnologia en agroalimentació sostenible i les bases de la convocatòria es poden trobar en la seua pàgina web.

El programa que ofereix l'acceleradora, enfocada en el sector agroalimentari, compta amb grans beneficis com la formació empresarial, mentorització i seguiment personalitzat a les empreses per part d'experts. A més, les startups seleccionades podran gaudir instal·lacions especialitzades per al desenvolupament de productes i serveis com un hivernacle o un laboratori d'investigació en economia experimental i del comportament (LINEEX) associat a la Universitat de València, on validar amb clients objectiu el producte abans del seu llançament al mercat. En eixe sentit, també se'ls facilitarà accés a una xarxa de contactes en l'ecosistema i la disponibilitat d'espais propis per a desenvolupar la seua activitat. Així mateix, els projectes seleccionats rebran una dotació econòmica de 2.000 euros i un bo de 2.500 euros per a usar-se en serveis cientificotècnics de la UV.

L'èxit de la primera convocatòria ha impulsat a AgrotecUV a continuar millorant els seus serveis cap a les empreses que compten amb ells i actualment es troben a l'espera de la finalització d'un nou edifici on podran reunir les seues instal·lacions a benefici de la incubadora i les startups que els necessiten

Un entorn ideal per a empreses del sector agroalimentari

La incubadora AgrotecUV, és una aposta de la Universitat de València per la transferència tecnològica i la innovació empresarial en el sector agroalimentari, després de ser reconeguda per cinqué any consecutiu com la millor universitat espanyola en la categoria de Ciència i Tecnologia dels Aliments pel prestigiós rànquing de Shanghái. A més, compta amb el suport de l'FPCUV com a soci promotor, dins d'un ecosistema d'innovació i investigació de referència en la Comunitat Valenciana del qual formen part més de 90 empreses innovadores de base científic-tecnològica, tant espanyoles com internacionals, moltes d'elles vinculades amb el sector agroalimentari. 

En la primera convocatòria de selecció de projectes en agroalimentació sostenible llançada per AgrotecUV van ser seleccionades les empreses Aerofybers technologies, Evolving Therapeutics, Oscillum, Plant-predictor, WinusBio, Madeinplant, Datipic, Ibions , Umamix 3S Foods, Cucare Diagnostics i Oleoway company. Aquestes startups, especialitzades en les verticals foodtech i agrotech, han aconseguit créixer i desenvolupar-se, tancant importants rondes de finançament per part de capital especialitzat, i llançant al mercat nous productes i serveis mitjançant acords amb empreses referents del sector com Alnut, Anecoop, ADM o GCM citrus. 

L'èxit de la primera convocatòria ha impulsat a AgrotecUV a continuar millorant els seus serveis cap a les empreses que compten amb ells i actualment es troben a l'espera de la finalització d'un nou edifici on podran reunir totes les seues instal·lacions a benefici de la incubadora i les startups que els necessiten.