Set noves startups s'incorporen al programa d'incubació d'AgrotecUV

27/11/2023

La Incubadora d'Alta Tecnologia en Agroalimentació Sostenible, situada en el Parc Científic de la Universitat de València, selecciona a set startups agroalimentàries en el marc de la segona edició del programa d'incubació i acceleració AgrotecUV

Creixent cap a la seua consolidació, AgrotecUV, la incubadora i acceleradora de la Universitat de València (UV) i la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV),  dona la benvinguda a set noves startups guanyadores de la segona convocatòria de captació de projectes i startups innovadores en agroalimentació, la qual ha registrat un augment en el nombre de sol·licituds presentades enfront de la convocatòria anterior. El creixent interés pel programa d'incubació d'AgrotecUV està marcat per la seua estratègica situació en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), centre neuràlgic d'empreses referents del sector agroalimentari per la seua estreta relació amb la universitat i els diferents grups d'investigació, la qual cosa suposa una oportunitat de col·laboració a nivell cientificotècnic per a les startups participants.  

Amb una presència que ha traspassat la Comunitat Valenciana, la nova convocatòria d'AgrotecUV ha rebut sol·licituds d'empreses a nivell estatal i internacional, tant d'entitats de recent creació, projectes locals cooperatius, spin-offs de diferents universitats com spin-offs de grans multinacionals.

"La naturalesa diversa de les empreses participants mostra l'abast que la incubadora pot tindre en el sector com un agent facilitador de creació d'empreses i la interconnexió entre el món acadèmic i empresarial, mitjançant la transferència de tecnologia, contribuint a la transformació del sector agroalimentari en un sistema sostenible, saludable i adaptat a les necessitats actuals que demanda la societat", assenyala Pedro Carrasco, director d'AgrotecUV i del PCUV.

AgrotecUV ha vist reforçada la seua presència més enllà de la Comunitat Valenciana, rebent sol·licituds d'empreses a nivell estatal i internacional, tant d'entitats de recent creació, projectes locals cooperatius, spin-offs de diferents universitats com spin-offs de grans multinacionals

Durant l'any vinent les startups seleccionades podran gaudir dels nombrosos avantatges que ofereix el programa d'incubació d'AgrotecUV, entre elles, la possibilitat d'instal·lar-se en el nou centre d'innovació de la Universitat de València, la finalització de la qual s'espera per a finals de 2023.

Coneix a les empreses seleccionades

- Bionte nutrition: spin-off d'Andrés Pintaluba Sa (APSA) especialitzada en solucions per a mitigar els efectes de les micotoxines en la producció animal.

- Bread Free: startup agroalimentària especialitzada en la fabricació de farina de blat apta per a celíacs.

- Espirbiòtic: startup que desenvolupa productes lactis aptes per al consum de mascotes i humans.

- Instituto Ibions SLP: equip científic-mèdic que treballa per a implantar la nutrició com a part del tractament de pacients oncològics.

- La fermenteria de l'horta: projecte d'innovació social basat en l'estudi i el desenvolupament de productes fermentats utilitzant receptes tradicionals que permeten millorar, regenerar i recuperar els processos i productes presents a l'Horta.

- Mediterranean Algae Technologies SL: startups dedicada al cultiu de macroalgues per a l'obtenció de compostos bioactius per a indústria cosmètica, alimentació i nutracèutics.

- Kanara Labs: empresa canària de base biotecnològica capaç de produir principis actius d'origen vegetal a través de tècniques in vitro.  

Una iniciativa de la UV i l'FPCUV

AgrotecUV és una iniciativa de la Universitat de València i la Fundació Parc Científic Universitat de València secundada per la Fundació Incyde i cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu Pulirregional 2014-2020 dins de l'eix 3: Millorar la Competitivitat de les PIME, Objectiu Temàtic 3: Millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses, i la Prioritat d'Inversió 3a: Foment de l'esperit empresarial, en particular, facilitant l'explotació econòmica de noves idees, i promovent la creació de noves empreses, també mitjançant vivers. La 2a Convocatòria AgrotecUV ha sigut cofinançada per Santander Universitats i ha rebut el suport de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació– Programa CREIX 2023. 

 

Amb el suport de FEDER, Santander Universitats i la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació

 

agrotecuv-ingles-claroLogo_SANTANDER_UNIVERSIDADES_CV_POS_RGB

Logotipo UE        Fons Europeu de Desenvolupament Regional “Una manera de fer Europa”

Logo Camara Comercio           Logo AVI_01Conselleria Educació, Universitats i Ocupació, NEGRO_page-0001