La directora d'UVocupació avança a les empreses del PCUV que podran llançar reptes a l'alumnat per a captar talent

25/01/2019

Marisa Quintanilla ha subratllat el “valor afegit” del nou servei d'ocupació, que compta amb especialistes en la definició de perfils i en la selecció dels mateixos

La directora d'UVocupació, Marisa Quintanilla, juntament amb la cap de servei María José Torres, han participat hui en un nou Speed-Café Networking en el Parc Científic per a donar a conéixer les iniciatives que volen posar en pràctica per a les empreses instal·lades. Amb l'objectiu de captar el millor talent, han avançat que les companyies podran llançar reptes a l'alumnat en el marc dels pròxims fòrums d'ocupació amb la finalitat de captar talent.

Així mateix, Quintanilla ha subratllat que l'agència de col·locació d'UVocupació compta amb tècnics que assessoren les empreses en la definició dels perfils professionals que necessiten, “perquè les empreses no coneixen l'àmplia oferta de títols professionals que té la Universitat en l'actualitat, parlem de 57 graus i 108 màsters oficials”. En aquesta línia, Quintanilla ha subratllat “el valor afegit” dels estudiants de doctorat “per les múltiples competències que adquireixen amb aquests estudis”. A més, ha explicat que UVocupació es presta a realitzar “les primeres fases de la selecció”.

Durant la trobada, i tenint en compte la petició de diverses empreses, la directora ha incidit en la possibilitat de “captar, a més dels millors expedients de cada facultat, estudiants amb un bon expedient acadèmic, però també amb certes capacitats i actituds”.

 UVocupacio-en-PCUV-1La directora d'UVocupacio, Marisa Quintanilla, i la cap del servei, María José Torres

A més, Marisa Quintanilla ha subratllat que el seu departament compta amb especialistes que poden assessorar les empreses en els diferents tipus de contractes que poden establir amb els egressats de la Universitat de València. En aquesta línia, ha indicat que “la bossa d'ocupació d'UVocupació està formada tant per estudiants acabats d'egressar com per professionals amb experiència”.

MatCo i Würth Elektronik

Com és habitual en aquests desdejunis de networking, s'han presentat també dues empreses nouvingudes al Parc Científic: la spin-off Porous Materials for Advanced Applications (MatCo) i la divisió de components electrònics de Würth, Würth Elektronik (WE).

 UVocupacio-en-PCUV-4Carlos Martí-Gastaldo i Muntanya Elviro, assessor científic i CTO de l'empresa MatCo

Carlos Martí-Gastaldo, investigador principal del grup d'investigació FuniMAT (ICMol) i assessor científic de MatCo, ha explicat que “després d'intentar convéncer a les empreses que els desenvolupaments de FuniMAT funcionen, hem decidit fer-los per nosaltres mateixos. En aquest pas ha sigut fonamental el suport econòmic del fons d'inversió BeAble. I hui ens dediquem, a través de MatCo, a produir materials porosos amb propietats químiques per a degradar o absorbir contaminants atmosfèrics, entre altres usos”.

Per part seua, Sebastián Mirasol, Product Manager de Würtz Elektronik, ha explicat que ell va accedir a aquest lloc de treball “gràcies precisament a guanyar un concurs llançat l'any passat per WE junt amb Analog Devices, també instal·lada en el Parc Científic”. El grup alemany, amb seu en Niedernhall, té aproximadament 8.300 empleats a tot el món i va generar vendes globals de 926 milions d'euros en 2017. Amb 16 centres de producció a tot el món, Würth Elektronik opera internacionalment en tres àrees: components electromecànics i electrònics, plaques de circuits i sistemes de control intel·ligent de potència.

 UVocupacio-en-PCUV-3Sebastián Mirasol, Product Manager de Würth Elektronik