El Parc Científic de la Universitat de València acull les IV Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

31/03/2023

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, pertanyent a la Universitat de València, organitza aquesta trobada  amb la finalitat d'abordar les desigualtats en l'entorn digital existent entre homes i dones en la Comunitat Valenciana

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere signada entre la Universitat de València (UV) i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsa anualment unes jornades per a analitzar detalladament les situacions en les quals emergeix la bretxa digital de gènere en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Aquesta trobada té com a objectiu examinar la desigualtat que existeix entre homes i dones quant a l'accés, educació i coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació (Tics), unes diferències per raó de sexe que llastren a una part de la població que manca de les habilitats informàtiques o navegadores bàsiques tan necessàries en l'actualitat.

En l'edició d'enguany, les IV Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital se celebraran dijous que ve 30 de març, a partir de les 10:00 hores. Serà possible presenciar l'acte en directe des de l'auditori Marie Curie de el Parc Científic de la Universitat de València, entitat col·laboradora de les jornades, o bé des de el canal de YouTube de la Càtedra (des de les 10.30 hores).

La jornada arrancarà amb la presentació institucional a càrrec de Helena Rausell, vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la Universitat de València, i Mariam Campello Moreno, secretària Autonòmica d'Innovació i Transformació Digital de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Anabel Forte, directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, oferirà la síntesi dels resultats obtinguts en 2022.

A continuació, tindrà lloc la ponència principal a càrrec de Cristina Aranda Gutiérrez, consultora d'Innovació, Digitalització i Intel·ligència Artificial (IA) i cofundadora de Mujeres Tech, una associació sense ànim de lucre que té per objectiu promoure iniciatives perquè hi haja moltes més dones en diferents llocs en el sector digital. En l'actualitat, Aranda és la directora del Clúster d'Humanitats digitals i tecnologies del llenguatge en espanyol de la Comunitat de Madrid i membre del Consell Consultiu del PERTE de la Nova Economia de la Llengua de el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

La jornada finalitzarà amb una taula redona, en la qual participaran professores dels Departaments de Didàctica de la Universitat de València, la Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant, així com docents de secundària i d'educació primària. Aquesta taula redona girarà entorn de la importància de portar la tecnologia a l'aula des d'una perspectiva de gènere, i com l'Educació juga un paper clau per a ajudar a tancar la Bretxa Digital de Gènere.

Aquestes Jornades formen part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), signada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Ciència, Universitats i Societat Digital. En el marc de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Unitat d'Igualtat.

LOGO CONSELLERIA INNOVACION UNIVERSIDADES PNG_VAL_NEGRO-2