Els parcs científics i tecnològics espanyols analitzen a Còrdova com la IA pot impulsar les seues activitats clau

19/10/2023

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), de la qual forma part el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), i els seus parcs membres es reuniran els dies 18 i 19 d'octubre al Parc Tecnològic de Còrdova per a celebrar la seua tercera Assemblea General de l'any en la qual es durà a terme un repàs del treball realitzat per APTE en els últims mesos, es presentaran propostes de com la intel·ligència artificial pot ajudar al desenvolupament de les activitats clau i es farà lliurament dels VI Premis a la Divulgació dels Parcs Científics i Tecnològics en la Premsa Espanyola

Esta assemblea es durà a terme en el marc de les Jornades sobre oportunitats en el Sector de la Defensa per a Empreses Tecnològiques i Innovadores que organitza el Parc Tecnològic de Còrdova el dia 18 al costat de la Universitat de Còrdova, la Junta d'Andalusia, l'Ajuntament de Còrdova, i la Fundació Cetemet. A més, en este mateix dia, els parcs científics i tecnològics debatran sobre l'aplicació de la Intel·ligència Artificial per a millorar la gestió d'estos ecosistemes en una taula redona a la qual li seguirà una reunió de seguiment del pla de treball de la Xarxa de Tècnics d'APTE.

El dia 19, APTE celebrarà la seua Assemblea General en la qual donarà la benvinguda a un nou parc científic i tecnològic que aconsegueix la categoria de Soci, és a dir, de parc en funcionament, el Parc Científic de la Universitat de Salamanca, així com a un nou projecte de parc, Kudos Sant Ferran. Així mateix, durant l'Assemblea, es retrà homenatge al Parc Tecnològic de Vigo en el seu 20é aniversari de la seua constitució.

Després de l'Assemblea General, l'APTE farà lliurament dels VI Premis a la Divulgació dels Parcs Científics i Tecnològics en la Premsa Espanyola. Este premi, que ja celebra la seua 6é edició, té com a objectiu reconéixer la labor dels mitjans de premsa escrita i premsa en línia que millor divulguen les activitats desenvolupades pels parcs científics i tecnològics de tota Espanya. Els premis seran entregats pel president d'APTE, Felipe Romera Lubias, en companyia de José Carlos Gómez Villamandos, conseller d'Universitat, Investigació i Innovació de la Junta d'Andalusia; Manuel Torralbo Rodríguez, rector de la Universitat de Còrdova; José María Bellido Roche, alcalde de Còrdova i Juan Antonio Caballero, president del Parc Tecnològic de Còrdova.