El Parc Científic llança la campanya de sensibilització 'Be Water My Parc' per a reduir el consum de botelles de plàstic en el seu entorn científic i empresarial

30/11/2023

La campanya correspon a una experiència pilot per a implicar la comunitat investigadora i empresarial del Parc a través del programa Smart Park, que compta amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), per a reduir el consum de plàstic

Seguint l'estratègia de l'Objectiu 2030 de la Unió Europea per a invertir l'impacte dels plàstics en el medi ambient i en la salut de les persones reduint el seu ús, la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) posa en marxa la campanya 'Be Water My Parc' en les instal·lacions del PCUV i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV). Esta iniciativa, que s'emmarca dins del programa Smart Park i està alineada en la línia nominativa de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), i a més, compta amb el suport de Closca, arriba amb l'afany de fomentar l'ús de la xarxa de fonts distribuïdes en el Parc Científic i la ETSE.  

La sensibilització sobre els plàstics esdevé clau per a aconseguir alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides: Energia assequible i no contaminant (ODS7); Ciutats i comunitats sostenibles (ODS11); Producció i consum responsables (ODS12); Acció pel clima (ODS13); i Vida submarina (ODS14).

La campanya, consistent a participar en l'aplicació de Closca Water, s'ha dissenyat com una estratègia de ludificació. Els reptes, que s'obriran cada setmana a tota la comunitat del PCUV així com de l'ETSE-UV, han arrancat el dimarts 28 de novembre, i el primer d'ells, finalitzarà el divendres 15 de desembre. Per a obtindre una recompensa, els participants han de completar 5 refills que, en este primer repte, faran guanyar una botella termo PCUV-Closca, amb la possibilitat d'aconseguir una de les 20 unitats que s'adjudicaran cada setmana. 

P1311288

Una de les fonts que participen en el repte 'Be Water My Parc'. Font: FPCUV

 

"Els vertaders motors del canvi són les persones, no sols la tecnologia o la innovació. El projecte Smart Park consisteix en de quina manera cada persona usuària pot aportar el seu granet d'arena per a fer un món millor des de diversos vessants. Enguany apostem per la iniciativa de reduir el consum de botelles plàstic a través d'una acció tan senzilla com anar a emplenar a les fonts d'aigua del Parc Científic. Amb un xicotet acte volem que les persones que treballen en el PCUV contribuïsquen a millorar el nostre entorn. A més, volem ser un model per a altres entorns", explica Vicent Clemente, coordinador del programa Smart Park.

Smart Park naix com una iniciativa dels parcs científics valencians, concebuts com living labs per a promoure i avaluar desenvolupaments que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones. "L'acció de Be water s'inspira en campanyes similars a les iniciades en altres entorns universitaris, com la Universitat Politècnica de València o la Universitat d'Alacant", afig Clemente. 

 

Coneix a les persones prescriptores de #BeWaterMyParc

 

 

Com participar?

Per a ser sostenible i formar part del canvi en el PCUV i l'ETSE-UV, és necessari descarregar l'APP de Closca a través d'este enllaç  (sol dispositius mòbils). Una vegada dins del repte, tindràs accés al mapa de fonts disponibles i accés als reptes corporatius. Per cada refill o emplenat en cadascuna d'estes fonts se t'assignaran uns punts canviables per regals. De la mateixa manera, podràs mesurar el teu impacte i contribuir a la reducció de la teua petjada de carboni. Segueix els passos d'este tutorial:



Organitza:       

Logo_PCUV_Horizontal (1)

Amb el suport:

Logo de la AVI_Sin fondo (1) okCLOSCA MARCA_HORIZONTAL 01

Col·laboren:

etse uv 1               analog devices               dawako               persiskin