ADM Biópolis manté la seua aposta pel Parc Científic en la línia de treball de recerca

10/02/2023

La multinacional ADM Biópolis, situada en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), es consolida com un motor pioner i innovador en el sector de l'alimentació i la nutrició humana i animal amb l'obertura d'una nova planta de producció a Carcaixent, la primera instal·lació en el món a produir probiòtics i postbiòtics en el mateix lloc

L'empresa de referència en l'àmbit de la biotecnologia valenciana ADM Biópolis, situada en l'ecosistema empresarial d'innovació en el Parc Científic de la Universitat de València, continua en la seua senda de creixement amb l'obertura d'una planta pionera en el municipi valencià de Carcaixent. La inversió, que ascendeix a 30 milions d'euros, permetrà quintuplicar la capacitat de producció que la companyia tenia fins hui en el PCUV.

Aquesta nova factoria de 2.400 metres quadrats preveu aconseguir un rendiment de 50 tones de producte a l'any a partir del 2026, arribant a la màxima capacitat productiva. A més, malgrat la seua recent obertura aquest mes de febrer, l'equip confirma que hi ha ambició de realitzar futures ampliacions i expandir encara més el negoci en el territori valencià. D'aquesta manera, ADM fa un pas més en la seua estratègia geogràfica i aconsegueix un total de cinc plantes en la Península Ibèrica, que se sumen a les més de 300 distribuïdes a tot el món, amb el principal focus a la Xina, els Estats Units i Europa. De fet, l'empresa va superar en 2022 els 100.000 milions de dòlars de facturació a nivell global per primera vegada.    

En el Parc Científic l'empresa desenvolupa estudis previs que aporten informació precisa per a l'execució de l'assaig clínic, avaluant les reaccions d'organismes i cèl·lules als ingredients per a triar el més adequat

adm biopolis

La nova planta d'ADM Biópolis en el municipi valencià de Carcaixent. FOTO: ADM Biópolis.

Sostenibilitat, seguretat i benestar

"Hi ha tres forces que seran els pilars del creixement: la sostenibilitat, la seguretat alimentària i la salut i benestar. En aquesta planta potenciarem l'última. Cada vegada més, els consumidors evolucionem, connectem el que bevem i mengem amb com ens sentim. En conseqüència, requerim tindre accés a productes que tinguen unes propietats funcionals beneficioses per a la nostra salut, que milloren la nostra sensació de benestar", expressa Francisco Climent, VP Global Heath & Wellness - Food and Beverage and Country Manager. 

En eixa mateixa qüestió posa l'accent Daniel Ramón, fundador i conseller delegat de Biópolis, qui destaca l'impacte que la dieta té en la salut humana: "Després d'analitzar comentaris de pares de xiquets celíacs, ens vam adonar que un percentatge molt elevat dels xiquets que pateixen aquesta patologia tenen  dermatitis recurrent i comencem a pensar que podia haver-hi un problema d'inflamació en el tracte digestiu que augmentava eixos desequilibris. Analitzem els seus microbiomes digestius i ho confirmem. A partir d'ací desenvolupem una barreja de probiòtics amb fort efecte antiinflamatori, vam fer un assaig clínic i va funcionar. Hui aquest producte es comercialitza en molts països". És per això que, assenyala Ramón, la dieta canvia la microbiota i influeix en l'eficàcia dels fàrmacs.  

"Tot el que hui podem produir en la nostra factoria de Carcaixent va nàixer a Paterna i. I volem continuar mantenint eixa cadena amb l'inici de tot en el Parc Científic", Daniel Ramón, vicepresident de R+D en Nutrició i Salut de ADM Biópolis

La companyia mantindrà la seua mateixa filosofia de treball en el Parc Científic, on es desenvolupen estudis previs que aporten informació precisa per a la posterior execució de l'assaig clínic, avaluant les reaccions d'organismes i cèl·lules als ingredients per a així triar el més adequat. A aquesta tasca se suma la potenciació de la capacitat productiva amb la creació de la nova planta a Carcaixent, que serà clau per a satisfer la creixent demanda de probiòtics. 

“Vam nàixer en el Parc Cientific de la Universitat de València. Va ser el lloc perfecte per a arrancar, aprendre i créixer. I continua sent el lloc perfecte on interaccionar amb científics de diferents àrees del coneixement i captar idees per a desenvolupar l'agroalimentació del futur. La proximitat de les aules és un altre motiu estratègic, per la possibilitat de captar talent jove. Tot el que hui podem produir en la nostra factoria de Carcaixent va nàixer a Paterna i. I volem continuar mantenint eixa cadena amb l'inici de tot en el Parc”, subratlla Ramón, vicepresident de R+D en Nutrició i Salut de ADM Biópolis.

Notícia en els mitjans

https://valenciaplaza.com/adm-abre-carcaixent-planta-probioticos-postbioticos-inversion-30-millones 

https://www.eleconomista.es/retail-consumo/noticias/12138279/02/23/La-multinacional-ADM-crea-uno-de-sus-mayores-polos-de-fabricacion-de-probioticos-en-Valencia.html

https://www.expansion.com/valencia/2023/02/07/63e1485ce5fdea56118b45dc.html

https://www.levante-emv.com/ribera/2023/02/07/adm-situa-carcaixent-mapa-mundial-82582858.html

https://www.bioeconomia.info/2023/02/08/adm-inaugura-en-valencia-una-planta-modelo-de-probioticos/ 

https://foodindustryexecutive.com/2023/02/adm-opens-more-than-30-million-state-of-the-art-production-facility-in-spain-to-meet-growing-demand-for-probiotics/