La biotecnològica ADM Biópolis augmenta un 87% la seua facturació en 2022 fins a quasi els 13 milions i entra en benefici

06/09/2023

La multinacional ADM Biópolis, situada en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), va tancar la facturació de l'exercici 2022 amb un saldo total de 12,9 milions d'euros, un 87% més que l'exercici anterior. L'empresa es consolida com un motor pioner i innovador en el sector de l'alimentació i la nutrició humana i animal amb l'obertura d'una nova planta de producció a Carcaixent, la primera instal·lació en el món a produir probiòtics i postbiòtics en el mateix lloc

L'empresa de referència en l'àmbit de la biotecnologia valenciana ADM Biópolis, situada en l'ecosistema empresarial d'innovació en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), continua en la seua senda de creixement. Així ho recullen els comptes de la companyia depositades en el Registre Mercantil, que va acompanyar els bons resultats en la seua activitat amb una entrada en beneficis. En l'últim exercici presentat, la seua facturació es va disparar fins als 12,9 milions  d'euros, un 87% més que l'any anterior, en concret, l'empresa va guanyar 285.660 euros en 2022. Després de tancar l'exercici 2021 amb mig milió de pèrdues, actualment, el seu creixement se sosté gràcies a la seua fusió amb  Lifesequencing, divisió de Archer Daniels Midland (ADM), i amb l'obertura d'una planta pionera en el municipi valencià de Carcaixent, la qual compta amb una inversió, que ascendeix a 30 milions d'euros, la qual cosa els permet quintuplicar la capacitat de producció.

La companyia, la majoria de la qual del capital pertany a la multinacional estatunidenca ADM, està enfocada a la producció de probiòtics, enzims, proteïnes i altres additius per a diferents indústries, i a més és l'ensenya de R+D dins del grup inversor, particularment en l'àrea de microbioma i salut. Els probiòtics i post-biòtics produïts en ADM Biópolis s'estenen tant en la indústria de complements dietètics, com a la indústria d'alimentació i begudes, i també en aplicacions per a animals de companyia i benestar animal.  

En l'últim exercici presentat, la seua facturació es va disparar fins als 12,9 milions  d'euros, un 87% més que l'any anterior, en concret, l'empresa va guanyar 285.660 euros en 2022

adm biopolis

La nova planta d'ADM Biópolis en el municipi valencià de Carcaixent. FOTO: ADM Biópolis.

Nova planta en Carcaixent

La companyia, liderada per Daniel Ramón, incideix en el seu reforç de la capacitat científica i d'innovació, dotant a l'empresa amb el "més modern i disruptiu" equipament d'investigació en laboratoris i plantes pilot, i recolzat en la construcció de la nova planta de Carcaixent, que compta amb 2.400 metres quadrats, on es preveu aconseguir un rendiment de 50 tones de producte a l'any a partir del 2026, arribant a la màxima capacitat productiva. "L'objectiu d'ADM Biópolis és continuar creant ciència i lideratge tecnològic en l'estudi del microbioma que permeten desenvolupar i produir solucions nutricionals d'eficàcia provada a través d'estudis clínics, que milloren la salut i benestar dels consumidors", destaquen en l'informe presentat.

"L'objectiu d'ADM Biópolis és continuar creant ciència i lideratge tecnològic en l'estudi del microbioma que permeten desenvolupar i produir solucions nutricionals d'eficàcia provada a través d'estudis clínics, que milloren la salut i benestar dels consumidors"

Els Estats Units i Àsia, en creixement

La companyia continua amb el procés d'expansió internacional, amb l'obertura de nous mercats i consolidant els ja existents. Destaca, principalment, els Estats Units i la Xina. Mentrestant, el mercat espanyol ha perdut pes percentual en la seua xifra de negoci per l'increment de l'exportació i, en finalitzar l'any, representava únicament el 8,7% de les seues vendes. La resta es reparteix entre altres 14 països.

Durant 2022, els ingressos per serveis de Recerca i desenvolupament prestats a clients van continuar baixant. Una reducció alineada amb la seua estratègia que la Plataforma de R+D de microbioma, creada en Biópolis, se centre en donar suport al desenvolupament científic i tecnològic intern per a ADM, tant per a aquesta com per a altres empreses del grup. Així i tot, segons assenyala l'informe de gestió, ADM Biópolis continua prestant serveis de R+D externs, però únicament en projectes de col·laboració estratègica amb clients clau i, en la majoria dels casos, lligats a projectes de venda d'ingredients.    

Notícia en els mitjans

https://valenciaplaza.com/biopolis-casi-duplica-facturacion-hasta-los-13-millones-y-entra-en-beneficio