EVOLVING THERAPEUTICS, reconeguda com la startup amb major impacte en el VII Congrés Nacional de Científics Emprenedors

30/10/2023

La spin-off de la Universitat de València, situada en el Parc Científic d'institució acadèmica,  desenvolupa solucions biotecnològiques per a la prevenció, diagnòstic i tractament de bacteris patògens resistents, amb una metodologia basada en fagos i des del plantejament global One Health

EVOLVING THERAPEUTICS va nàixer com spin-off de la Universitat de València, situada en el Parc Científic de la institució acadèmica, amb la finalitat de transferir al mercat un sistema personalitzat d'aïllament de bacteriòfags ambientals orientat a atallar el problema de resistència antimicrobiana. En reconeixement a la seua labor durant els seus primers quatre mesos d'operació, el VII Congrés Nacional de Científics Emprenedors va reconéixer a la jove companyia amb el premi a 'la startup de major impacte'.

El congrés, celebrat a Múrcia sota el lema 'Emprendre no és ciència-ficció', va premiar a la companyia valenciana, que va sobreeixir durant la primera competició de startups d'aquest esdeveniment. En este sentit, Marisa Domingo Calap, CEO de l'empresa, va reconéixer que "este premi és molt important com a reconeixement al treball del dia a dia, així com al compromís de la companyia amb la societat". Així mateix, va posar l'accent que este guardó els ha permés "donar-se a conéixer, i a l'ésser una spin-off de recent creació amb una xicoteta cartera de clients, això és una cosa molt valuosa ja que obri la porta a potencials clients".  

El premi va consistir en una tauleta valorada en 1.000 euros i 500 euros com a obsequi de la Fundació DRO; mentories i edició d'un vídeo, juntament amb una entrada per a cada empresa guanyadora per a assistir a l'esdeveniment Waykup, totes dues gratificacions cortesia de UCAM HITECH, en el qual participaran més de 100 inversors nacionals i internacionals, "una cosa molt important en el punt en el qual es troba l'empresa en cerca de finançament". 

"Este premi és molt important per a nosaltres com un reconeixement al treball que duem a terme dia a dia, així com al nostre compromís amb la societat", Marisa Domingo Calap, CEO d'Evolving Therapeutics

"És important assistir a esta mena de fòrums, ja que d'una banda pots compartir vivències, preocupacions i expectatives amb persones que han estat en la mateixa situació en la qual ens trobem nosaltres ara mateix; i d'altra banda on hi ha inversors molt interessats en les empreses de base tecnològica com és el nostre cas", va incidir la CEO d'EVOLVING, alhora que va assenyalar, "de moment, comptem amb el suport de la fundació Respiralia, organització sense ànim de lucre per la fibrosi quística, que ens ha fet una aportació econòmica de 180.000€, la qual cosa ens ha permés muntar el nostre primer laboratori i començar a donar serveis".

Quant al present, Domingo Calap va ressaltar que "actualment i en només 4 mesos operant, hem facturat més de 45.000€, superant els ingressos previstos per a este 2023 reflectits en el nostre pla de negoci, i esperem superar els 100.000€ d'ingressos a final d'any". D'altra banda, en referència als pròxims passos de la startup, va assenyalar que "ara mateix estem buscant inversió de 2M de € per a muntar una sala blanca GMP – BSL2, que ens permetrà produir vials terapèutics per al tractament compassiu de pacients afectats per bacteris multiresistents així com l'execució d'un assaig clínic. Això ens permetrà a més internacionalitzar els nostres serveis".

"Ara mateix estem buscant inversió de 2M de € per a muntar una sala blanca GMP – BSL2, que ens permetrà produir vials terapèutics per al tractament compassiu de pacients afectats per bacteris multiresistents així com l'execució d'un assaig clínic. Això ens permetrà a més internacionalitzar els nostres serveis"

Guanyadora dels VIII Premis VLC/STARTUP

En l'última edició dels Premis VLC/STARTUP, iniciativa de la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) per al programa de suport a les empreses innovadores, emmarcat en un conveni de col·laboració subscrit entre la Universitat de València i el Banc Santander amb l'afany de promocionar i donar suport a la creació i consolidació d'empreses en l'entorn universitari d'innovació, EVOLVING THERAPEUTICS va ser premiada en la modalitat Laboratori, categoria que comprén una dotació econòmica de 3.000 euros i la cessió d'un espai de laboratori al Parc Científic sense cost durant un any.