Overgenes recluta voluntaris per al projecte iSARC-Genetics sobre el diagnòstic i seguiment de la sarcopènia

27/04/2023

L'empresa de biotecnologia mèdica, pertanyent a l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València, treballa des de març de 2021 en el garbellat poblacional i reclutament de voluntaris per al projecte iSARC-GENETICS per a la primera primera plataforma intel·ligent que facilite la detecció precoç, diagnòstic i monitoratge de la sarcopènia, i comptarà amb un mòdul de resultats genètics 

La sarcopènia és un procés patològic que afecta milions de persones a tot el món, especialment als adults majors, i es caracteritza per la pèrdua progressiva de massa muscular i força. En els últims deu anys, amb l'impuls de diferents grups de treball d'experts a nivell global, la investigació científica en aquest camp ha incrementat notablement, especialment des que en 2016 l'OMS incloguera  a la sarcopènia dins de la CIE-10 (Classificació Internacional de les Malalties) amb la pretensió de promoure l'estudi i tractament d'aquesta patologia en la pràctica clínica habitual.  

En aquesta línia, l'empresa valenciana Overgenes, situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha estat treballant activament en una campanya de màrqueting per a captar participants per al projecte, per a això ha habilitat un apartat específic en el seu web a través del que es pot completar un formulari per a participar. En l'actualitat, l'empresa compta amb la col·laboració de centres referents com RX2 Center (Centre de Medicina Esportiva), la clínica CellMedik, CIARD-UCAM (Centre d'Investigació enlaire Rendiment Esportiu de la Universitat Catòlica de Múrcia) o Dawako, entre altres. 

La sarcopènia és un procés patològic que afecta milions de persones a tot el món, especialment als adults majors, i es caracteritza per la pèrdua progressiva de massa muscular i força

En el consorci iSARC GENETICS, juntament amb Overgenes, participen les empreses biotecnològiques Dawako i Sabartech,  el grup CoMMLab (Computational Multiscale Simulation Lab) de la Universitat de València i el Ci2B (Centre d'Investigació i Innovació en Bioingeniería) de la Universitat Politènica de València. El consorci compta amb el suport de la Agència Valenciana de Innovació (AVI), en el marc del programa de projectes estratègics en col·laboració, amb una ajuda de 770.000 euros cofinançada per la Unió Europea a través del programa FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Análisis de imagen clinica Dawako

Anàlisi d'imatge per ressonància ecogràfica d'una pacient de la clínica de Dawako. Foto: Overgenes

La campanya de màrqueting, que ja està en marxa, ha afavorit el reclutament de voluntaris, i els primers en la presa de mostres han sigut els participants de Dawako, que ha inaugurat recentment la seua clínica en el Parc Científic de la Universitat de València. Dawako, com a membre del consorci, aportarà al projecte els resultats obtinguts a través dels seus dispositius de monitoratge dels pacients i les anàlisis d'imatge de paràmetres fisiològics. Aquestes dades, combinats amb els resultats genètics, tractaran de detectar precoçment a pacients sarcopènics. Els resultats de l'estudi pretenen ajudar a desenvolupar estratègies de prevenció efectives per a millorar la salut muscular i la qualitat de vida en la població adulta.

Amb el suport de:

logo_feder