L'empresa ValGenetics participa en la fira Fruit Attraction 2023 a Madrid

25/10/2023

L'empresa dedicada a les solucions globals de sanitat vegetal i genètica de plantes, situada en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), participa per tercer any consecutiu amb un estand propi en Fruit Attraction, la fira de referència del sector de fruites i hortalisses a Espanya


En el marc del hub d'innovació Biotech Attraction, ValGenetics, companyia valenciana localitzada en les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), va participar en la recent edició de la fira Fruit Attraction. Durant l'esdeveniment, l'empresa va proporcionar informació essencial per a entendre com la ciència pot revolucionar el sector agroalimentari. Així mateix, en esta edició la companyia forme part de la Jornada Biotech Attraction, un fòrum de Biovegen que va batre rècord d'assistència i que es va consolidar com un dels més grans de la fira.

Miguel Morard, director de la unitat bioinformàtica de ValGenetics, va presentar una xarrada informativa sobre els principis de la bioinformàtica el seu important paper en l'agricultura del futur. El Dr. Morard va explicar que estes metodologies són especialment útils tant en el desenvolupament de tècniques altament sensibles per al diagnòstic de malalties com per a obtindre programes de millora més ràpids i econòmics, així com elevar l'especificitat de la identificació varietal. “Igualment, la bioinformàtica s'empra en el registre de microorganismes bioestimulants i de biocontrol”, assenyala este especialista.

En Biotech Attraction, ValGenetics va impartir dues xarrades divulgatives sobre l'aplicació
 de metodologies científiques dirigides a solucionar problemes agraris

Junt amb l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), l'empresa del PCUV també va participar en el Fòrum Biotech Attraction,  en el qual va presentar una xarrada sobre la revolució del moniato en l'agricultura. Durant la presentació, els experts de ValGenetics i l'IVIA van compartir les conclusions d'un projecte d'investigació crucial per a cultivar plantes d'esta espècie amb alta qualitat sanitària i traçabilitat genètica. Els experts van abordar com es va aconseguir optimitzar la detecció precoç de patògens en el camp i generar plantes mare lliures de virus. Amb això, ValGenetics persegueix oferir al sector un moniato diferenciat i amb un alt valor afegit per a la indústria alimentària.

"La participació de ValGenetics en Fruit Attraction 2023 evidència el seu compromís amb la innovació. Com a laboratori d'investigació privat espera continuar contribuint a l'avanç dels sectors agro a través de la ciència i la tecnologia amb els serveis que ofereix al mercat", destaquen des de l'empesa.