Würh Elektronik, premiada pels seus kits intel·ligents de cultiu de bolets per a impulsar l'agricultura rural a Cambodja

02/07/2024

Associada amb el laboratori de la innovació del iDE Global i l'Institut de Tecnologia de Cambodja, el projecte d'investigació amb agricultors de bolets locals de Cambodja de l'empresa Würh Elektronik, amb filial en el Parc Ciéntific de la Universitat de València, ha sigut reconeguda amb el premi Core77 Design Awards

El sector agrícola de les zones rurals de Cambodja s'enfronta a diverses conseqüències i limitacions derivades del canvi climàtic, com la greu escassetat d'aigua, l'augment de les temperatures, la insuficiència de mercats per al subministrament d'insums i la limitada disponibilitat de tecnologia agrícola. Això afecta als xicotets agricultors de les zones rurals de Cambodja. El cultiu de bolets té un gran potencial per al desenvolupament dels mitjans de subsistència, la resistència al canvi climàtic i la millora de la nutrició a Cambodja.

Donar suport als agricultors de bolets perquè les seues comunitats prosperen l'empresa amb filial en el Parc Científic de la Universitat de València, Würth Elektronik, associada amb el laboratori de la innovació de l'iDE Global i l'Institut de Tecnologia de Cambodja, ha realitzat des de 2022 una investigació de camp amb els agricultors de bolets locals per a comprendre el seu context actual, centrant-se en els seus principals desafiaments i oportunitats per a augmentar la seua producció, qualitat i ingressos. Esta iniciativa ha sigut reconeguda amb el premi Core77 Design Awards.

La seu espanyola a València de Würth Elektronik ha estat involucrada en totes les fases del projecte. “Exercim el paper d'assessors tecnològics, oferint primeres solucions innovadores al problema plantejat. Posteriorment, ens encarreguem del desenvolupament del prototip inicial que es va enviar a Cambodja per a testatge preliminar. Finalment, brindem suport tècnic durant el desenvolupament de la segona i última iteració, i un membre del nostre equip es va desplaçar a Cambodja per a assistir en les proves de camp i en el desplegament del disseny final”, explica Antonio Alcarria, responsable de producte de Würth i vinculat a la campanya, qui celebra el reconeixement: "Ens va motivar molt l'oportunitat de contribuir de manera social i solidària a un projecte crucial per a moltes persones sense recursos amb l'objectiu d'augmentar el seu desenvolupament i autonomia. Hem rebut el premi amb gran alegria, ja que el nostre primer projecte de col·laboració ha sigut exitós i ha demostrat ser realment útil per a abordar un problema social a Cambodja". 

1518734_232792_130663_7OYillSzw

A partir de la investigació, l'equip va identificar els paràmetres clau que més influïxen en el rendiment i la qualitat dels bolets, com per exemple, el nivell de diòxid de carboni ambiental, el nivell d'humitat, el nivell de temperatura durant la fructificació, i la intensitat, el color i la duració de la llum durant la fase de fructificació.

L'equip va crear un sistema intel·ligent de detecció i control que empra sensors i controladors per a mesurar i regular la humitat, la temperatura i el nivell de CO₂ a l'entorn de cultiu a nivells òptims. Gràcies a la tecnologia IoT, el sistema s'actualitza en un panell de control en temps real en el qual poden supervisar-se les condicions ambientals i els estats dels relés, la qual cosa permet als agricultors controlar i supervisar amb precisió les seues condicions de cultiu, minimitzar el consum d'aigua i electricitat, reduir l'esforç necessari per a controlar l'entorn de cultiu i optimitzar el rendiment i la qualitat. 

"És fonamental participar en esta mena de projectes solidaris. Ens brinda l'oportunitat de contribuir a la millora del món, oferint solucions tecnològiques a problemes socials i mediambientals", Antonio Alcarria, Würth Elektronik Espanya

El sistema de control s'ha desenvolupat per a utilitzar una interfície d'usuari senzilla, en llengua jemer, i per a requerir una intervenció mínima dels agricultors, ja que està totalment automatitzat. Això es va fer deliberadament per a garantir que este sistema poguera ser utilitzat per la majoria dels agricultors, fins i tot aquells amb barreres d'accessibilitat o lingüístiques. El kit de cultiu inclou tant un sistema de mesurament i control, la carpa de cultiu de bolets i l'estructura per a penjar els bolets com un sistema de drenatge que al seu torn evita que les plagues grimpen als bolets.

El sistema de control ha permés un augment immediat del cultiu de xampinyons d'un 93% en comparació amb una instal·lació manual idèntica no controlada per un sistema de control. Es preveu que el desenvolupament d'este sistema de control i d'un model de negoci per a la comercialització inclusiva d'este producte, reduïsca les pèrdues i transforme els mitjans de vida dels agricultors rurals cambodjans, i els permeta continuar cultivant xampinyons amb un rendiment i una qualitat ideals durant tot l'any, al mateix temps que optimitzen el seu ús de l'aigua i l'energia.

"És fonamental participar en esta mena de projectes solidaris. Ens brinda l'oportunitat de contribuir a la millora del món, oferint solucions tecnològiques a problemes socials i mediambientals", subratlla Alcarria.

Würth Elektronik Espanya

Würth Elektronik és un grup amb seu en Niedernhall (Hohenlohe, Alemanya) que té aproximadament 8.300 empleats a tot el món. Amb 16 centres de producció en, Würth Elektronik és una de les companyies més exitoses del grup Würth. Opera internacionalment amb les seues tres àrees en diferents mercats: Components electromecànics i electrònics, Plaques de circuits i Sistemes de control intel·ligent de potència.

Coneix més sobre l'empresa 

 

Entrades recents