Daniel Ramón rep el premi com a persona de l'any del Cercle Agroalimentari de la Comunitat Valenciana

06/02/2023

Els premis anuals serveixen per a reivindicar l'esforç que fa la cadena alimentària valenciana i el seu entorn per a posar a la disposició de les persones aliments segurs, saludables, nutritius, de qualitat i a preus raonables 

El biòleg Daniel Ramón, vicepresident de I+D en Nutrició i Salut de ADM-Biópolis, empresa situada en l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), ha sigut un dels guardonats en la gala de lliurament dels premis anuals del Cercle Agroalimentari de la Comunitat Valenciana. El reconeixement, en la modalitat 'persona de l'any', destaca la seua "especial contribució" al sector de l'alimentació. 
 
La trobada, celebrat aquest dilluns al Palau de l'Albereda de València amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i de més de 150 empresaris i agents de la cadena agroalimentària valenciana, ha destacat l'esforç del sector, primer durant la pandèmia i en l'actualitat per a no repercutir tot l'increment de costos als preus finals. 
 
Ramón és doctor en Biologia, professor d'investigació del CSIC, i catedràtic de la Universitat de València. Va liderar el projecte Biópolis, integrat posteriorment en l'empresa Archer Daniels Midland (ADM), assumint la vicepresidència de I+D en Nutrició i Salut com a capdavantera del microbioma i de la nutrició personalitzada. 

 

En les categories 'empresa de l'any' i 'iniciativa de l'any', els altres guardons han correspost, respectivament, a KM ZERO Food Innovation Hub, dedicada a impulsar i facilitar la innovació oberta i la col·laboració en el sector agroalimentari, i a la cooperativa Surinver, del Pilar de la Foradada (Alacant), especialitzada en la producció hortícola que té com a objectiu ampliar els cultius ecològics fins al 50%. Ha sigut guardonada amb el premi Iniciativa de l'any.

KM Zero va participar en l'event participó en el evento Innotransfer 2022 organizado por el PCUV dedicado a los nuevos alimentos

Durant l'acte de lliurament s'ha destacat l'esforç de totes les baules de la cadena alimentària, primer durant la pandèmia, perquè a cap llar li faltaren aliments cada dia i, ara, en un context d'increment de matèries primeres i costos de producció. El sector agroalimentari valencià, que genera més de 238.000 llocs de treball i prop de 10.000 milions de valor agregat brut (VAB), i espanyol se situen "entre els més eficients del món i està fent un esforç majúscul per a no repercutir tot l'increment de costos que venen patint les diferents baules al preu que paguen els consumidors per tindre aliments segurs i de qualitat tots els dies a la seua disposició", va subratllar Enrique Choví, president del Cercle. 
 
Els premis han servit per a reivindicar l'esforç que fa el sector agroalimentari valencià i el seu entorn per a posar a la disposició de les persones aliments segurs, saludables, nutritius, de qualitat i a preus raonables, tots els dies de l'any. També s'ha insistit en la necessitat de considerar al sector com a essencial, tal com s'ha vist reflectit en escenaris tan complicats com el derivat d'aturs, vagues o fins i tot amb la guerra d'Ucraïna i l'increment de costos de matèries primeres. 


 
El sector agroalimentari valencià genera més de 238.000 llocs de treball i prop de 10.000 milions de valor agregat brut (VAB) 

L'agroalimentació, una prioritat per al PCUV 
 
En el marc de la línia nominativa de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), la Fundació Parc Científic Univeristat de València també pretén contribuir al coneixement i la innovació del sector agroalimentari a través de la col·laboració en el programa Innotransfer, iniciativa dels cinc parcs científics de la Comunitat Valenciana que traça ponts d'unió entre la investigació i el teixit productiu valencià. Des de 2019, la FPCUV ha especialitzat la seua activitat en el programa en l'anàlisi de l'agricultura i l'alimentació valencianes. 
 
A aquestes accions també se suma la incubadora d'alta tecnologia en agroalimentació sostenible AgrotecUV, per a impulsar la transferència del coneixement científic en el sector agroalimentari, estimulant els processos d'innovació, generant un ecosistema de coneixement, tecnologia i infraestructures que aporta valor afegit a empreses de base tecnològica, innovadores i sostenibles.