L'empresa de tecnologia microones per a tractament de materials allotjada en el Parc Científic de la Universitat de València ha albergat en les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) durant els dies 11 i 12 de setembre la primera reunió del projecte per a la revaloració del ferro per a la presentació periòdica de resultats, amb assistència de representants de la Comissió Europea
En l'horitzó de la transició energètica i l'economia circular, el consorci TransZeroWaste (TZW) perseguix el desenrotllament de noves tecnologies d'electrificació de la indústria siderúrgica per a revaloritzar el ferro procedent de residus de baixa qualitat per a obtindre acer de baixa petjada de carboni, un alt rendiment i capacitat per a noves matèries primeres.
Les noves tecnologies que es desenvolupen en el projecte permetran la reducció de la dependència de l'ús de combustibles fòssils i la transició energètica cap a l'electrificació i digitalització del sector de l'acer, menys dependent de la influència exterior, per a complir amb la ruta de transició cap a la indústria verda i contribuint a l'economia circular, objectius de la Unió Europea.
Amb un període de 48 mesos de duració, el projecte d'Horitzó Europa-IA, que es troba en el seu segon any d'execució i finalitzarà al novembre de 2026, està coordinat per l'Institut de Ciència i Tecnologia de Luxemburg (LIST) i compta amb un pressupost superior als sis milions d'euros. "CEINNMAT participa amb un pressupost d'1.145.500 euros. El consorci està integrat per dotze socis especialistes de huit països europeus (Luxemburg, Belgica, Alemanya, Asustria, Grècia, Polònia, Portugal i Espanya) i involucra a més de 50 científics i investigadors de centres públics d'investigació, universitat i empreses privades", explica Mar Urquiola, directora d'operacions de l'empresa allotjada en el Parc Científic.
CEINNMAT participa amb un pressupost d'1.145.500 euros. El consorci està integrat per dotze socis especialistes de huit països europeus (Luxemburg, Belgica, Alemanya, Asustria, Grècia, Polònia, Portugal i Espanya) i involucra a més de 50 científics i investigadors de centres públics d'investigació, universitat i empreses privades
La companyia tecnològica de tractament de materials s'encarrega del desenvolupament industrial de la tecnologia d'electrificació i de la fabricació de la planta pilot de processos de valorització de residus i matèries primeres d'acer. "La col·laboració amb un consorci de centres especialitzats espanyols i europeus permet l'acceleració de les tecnologies microones que desenvolupa CEINNMAT a la indústria", assenyala Angel López, CEO de CEINNMAT.
Durant els dies 11 i 12 de setembre, l'empresa ha albergat en les instal·lacions del PCUV la primera reunió de presentació periòdica de resultats, amb assistència de representants de la Comissió Europea. "Ha sigut una gran satisfacció de tot el consorci per la rellevància del progrés d'uns resultats molt prometedors", celebren els responsables de CEINNMAT.
Coneix les empreses del Parc