Grup Ubesol, amb seu en el PCUV, augmenta un 5,8% la seua facturació i consolida el seu creixement internacional

12/09/2023

L'empresa valenciana, fabricadora de productes d'higiene i neteja, que va posar en funcionament al març una zona de treball en l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) amb el repte d'impulsar la seua competitivitat i afavorir les seues aliances, tanca l'exercici 2022 amb un benefici net de 1,15 milions d'euros i més de 70 milions d'unitats venudes a nivell internacional

El Grup Ubesol, que compta amb oficines i laboratoris en l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), tanca l'exercici 2022 amb una important reducció de beneficis respecte a l'exercici anterior, com a conseqüència context mundial, dominat per l'increment de costos a causa de l'encariment de les matèries primeres, la logística i l'energia. Aquest fet, va repercutir en una baixada del benefici net, el qual va disminuir dels 9,8 milions d'euros en 2021 als 1,15 milions en 2022. Cal destacar que aquesta pèrdua de marge, assumida pel grup, ha contribuït favorablement a frenar la inflació en el preu final dels seus productes. 

Dins del pla estratègic 20-25 que va presentar la companyia, la internacionalització és un dels pilars fonamentals per al futur del grup i en 2022 ja s'han superat els 70 milions d'unitats venudes a nivell internacional, principalment de productes de Personal Care com a Gels de Bany, Desodorants, Xampús, i Tovalloletes de tota mena. La seua principal manera de créixer a nivell internacional va ser  via Contract Manufacturing o TPM per a les principals multinacionals del Sector a nivell mundial i en menor mesura via Private Label per a alguns dels principals Retailers a Europa. D'aquesta manera, els productes fabricats per Grup Ubesol comencen a vendre's en tota Europa i en nous mercats com el dels EUA, Orient Mitjà, el Magreb i Sud-amèrica.

20230503-foto-espacio-parc-cientific-1Part de l'equip del Grup Ubesol en les instal·lacions de l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València. Foto: Grup Ubesol

La principal fortalesa per a aconseguir treballar amb les principals multinacionals del sector va ser sens dubte la qualitat, no sols dels productes sinó també dels processos productius per a garantir la qualitat tots els dies. És per això que, en matèria de qualitat, el grup continua apostant fort per les certificacions internacionals i suma en 2022 la IFS HPC en Ubesol (en Laboratoris Maverick des de 2020) per a garantir la qualitat total en totes les fases del subministrament. Aquesta certificació s'afig al conjunt de certificacions de les quals ja disposa la companyia en la dimensió mediambiental com són l'ISO 14001, l'ISO 50001, l'FSC i, en l'àmbit de la PRL, l'ISO 45001. A més, és membre de Sedex Smeta i Ecovadis. 

Referent a la seua estratègia de sostenibilitat, uns altres dels pilars estratègics de Grup Ubesol, en 2022 es va fer una forta inversió per l'autoconsum energètic, amb la instal·lació de 4.800 plaques solars, que ocupen 12.300m2. Això li ha permés convertir-se en una de les majors plantes fotovoltaiques del sector de la cura personal, que generarà aproximadament el 20% de la demanda energètica de les seues plantes i evitarà l'emissió de 1.300 tones anuals de CO₂ a l'atmosfera. A més, aquestes plaques solars alimenten els carregadors de les places per a cotxe elèctric que la companyia va habilitar, gratuïtament, per als seus col·laboradors interns i visites, amb la finalitat d'impulsar la mobilitat sostenible. El compromís del grup per integrar la protecció de l'entorn li va portar a ampliar el seu pla estratègic de sostenibilitat fins al 2030.

“El nou centre d'innovació en el Parc Científic de la Universitat de València és una localització estratègica acompanyada per un ecosistema d'innovació i investigació de referència, que sens dubte ens ajudarà a continuar millorant la qualitat dels nostres productes i en la cerca de solucions innovadores per als nostres clients", Jorge Úbeda, CEO de Grup Ubesol

Contínua reinvenció 

El CEO de Grup Ubesol, Jorge Úbeda, explica que “la indústria està vivint uns anys molt difícils i ens està obligant a reinventar-nos contínuament i, encara que les nostres previsions de vendes del pla estratègic 20-25 s'estan complint, la nostra rendibilitat ha caigut considerablement en els últims anys principalment pels efectes de la pandèmia, els costos energètics, els problemes amb les cadenes de subministraments globals i els preus de les matèries primeres".

"Tot això ens ha portat a replantejar-nos canvis importants a nivell intern per a poder adaptar-nos millor i més ràpid als nous temps i a revisar tota la nostra estructura organitzativa per a poder millorar també en els costos i, sobretot, en l'agilitat de resposta. Per això, entre 2022 i 2023, hem renovat per complet tot el comité de direcció i continuarem apostant fortament per la innovació com a manera de recuperar rendibilitat en un futur. És per això que, malgrat comptar amb un ampli equip de R+D+i d'al voltant de 60 professionals, repartits entre Ulldecona i Atzeneta d'Albaida, hem obert en el 2022 un nou centre d'innovació en el Parc Científic de la Universitat de València. Una localització estratègica acompanyada per un ecosistema d'innovació i investigació de referència, que sens dubte ens ajudarà a continuar millorant la qualitat dels nostres productes i en la cerca de solucions innovadores per als nostres clients”, manifesta Úbeda.