CEINNMAT guanya el reconeixement Col·laboració Empresa-Universitat en els I Premis de la rePCV

16/12/2019

L'empresa valenciana, amb laboratoris en el Parc Científic de la Universitat de València, té subscrits dos convenis de col·laboració I+D de llarga duració amb l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València i l'Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ÍTACA) de la Universitat Politècnica de València

 

El caràcter innovador de CEINNMAT, especialitzada en el desenvolupament de tecnologies pròpies per al processament eficient i sostenible de materials, resideix en la seua capacitat per a dur a terme aquest processament mitjançant l'ús de radiació microones i els seus processos electromagnètics associats. Aquesta activitat es caracteritza per un capital humà de qualitat, una inversió en projectes I+D superior al 70% i una xarxa consolidada de col·laboracions amb unitats d'investigació públiques de reconegut prestigi, entre elles dos instituts de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, respectivament. Precisament per la seua trajectòria de col·laboració Empresa-Universitat, ha sigut reconeguda pels I Premis que atorga la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) amb el suport de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Sobre aquest tema, Ángel López, CEO de CEINNMAT, ha destacat que "la nostra aplicació de radiofreqüències en transformació industrial de materials beneficia a gran varietat de sectors industrials estratègics que comprenen ceràmica, minerals industrials, metal·lúrgia extractiva i síntesi química. Aquesta aplicació és un coneixement emergent que comporta avanços tècnics radicals que contribueixen en gran manera a millorar l'eficiència energètica i sostenibilitat. I en aquests desenvolupaments ha sigut i és clau la col·laboració amb el grup de Reactivitat Fotoquímica (GRF) de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València i amb el grup Microones (DIMAS) de l'Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ÍTACA) de la Universitat Politècnica de València".

El Premi Spin-Off ha sigut per a Das Photonics S.L., creada en 2005 del Centre de Tecnologia Nanofotònica (NTC) de la Universitat Politècnica de València. Amb una plantilla de més de 100 professionals, desenvolupa i subministra solucions innovadores basades en tecnologia fotònica aplicades en les àrees de defensa, aviònica i espai. El seu percentatge de vendes fora d'Espanya supera el 90%, sent els seus principals clients ministeris de Defensa dels cinc continents. Compta amb 12 patents i en el període 2016-2018 va subscriure quatre contractes d'I+D.

En aquesta categoria s'han reconegut 2 accèssits per a dues empreses situades al Parc Científic d'Alacant. Són Glen Biotech, experta a desenvolupar i fabricar productes a base de fongs per a donar solucions a problemes en agricultura, i Nous Intelligence, desenvolupadora i comercialitzadora de sistemes de planificació intel·ligent, basades en algorismes propis d'intel·ligència artificial, que optimitzen la planificació de recursos i l'execució de tasques en empreses i organitzacions de diversos sectors.

Premi Start-Up

I pel que respecta al Premi Start-Up, l'empresa guanyadora ha sigut Bioithas, biotecnològica situada al Parc Científic d'Alacant. Especialista en l'estudi de la microbiota i el microbioma human, assessora a productors de probiòtics per al desenvolupament de noves dianes diagnòstiques i terapèutiques, de manera que es puga fer front a un gran nombre de patologies relacionades amb diversos camps de la salut.

En aquest premi també s'han atorgat dos accèssits. Un ha sigut per a CLOUDAppi, empresa TIC desenvolupadora d'apis, apps i serveis en el núvol, i l'altre per a Homyspace Business Housing S.L., creadora d'un marketplace B2B que combina apartaments disponibles amb sol·licituds d'allotjament formulades per empreses.

L'acte de lliurament d'aquests I Premis rePCV tindrà lloc el dilluns 16 de desembre a la Ciutat Politècnica de la Innovació. En el marc d'aquesta gala, el Cap d'Àrea d'Empreses i Associacions de l'IVACE, Javier Mínguez, informarà les empreses instal·lades als parcs científics valencians sobre les línies de finançament a empreses d'aquest organisme per a 2020.