La Fundació Parc Científic Universitat de València, partner institucional de la Valencia Digital Summit 2023

10/10/2023

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) es troba entre les entitats institucionals col·laboradores de la nova edició d'aquest macroesdeveniment tecnològic internacional, que se celebrarà els dies 26 i 27 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències, en un estand en el qual participen 25 empreses del Parc Científic 

El Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) participa en la pròxima edició de la Valencia Digital Summit 2023 (VDS) juntament amb 25 empreses innovadores allotjades o vinculades al PCUV. Aquest esdeveniment internacional, que espera reunir més de 12.000 persones arribades de totes les parts del món, comptarà amb 1.500 startups, 450 inversors i 150 corporacions. Les organitzacions assistents disposaran d'un espai físic i demostratiu en el qual exposar els seus resultats d'innovació aplicada al mercat en forma de productes o serveis, ja comercialitzades o en fase de desenvolupament, els quals suposen millores substancials respecte a l'estat de la tecnologia en el moment actual, millores per a la qualitat de vida de les persones, per a una major eficiència industrial o de serveis, per al medi ambient o per al progrés de la societat.

En aquesta pròxima edició de la VDS, l'FPCUV comptarà amb un estand premium gràcies a la signatura d'un contracte de col·laboració amb el València Digital Summit, del qual es beneficiaran 25 empreses del Parc que estaran també allí presents. Aquesta activitat s'emmarca en el marc del Programa d'Exposició de Transferència d'Innovació (PETI), que compta amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), per a difondre i divulgar la innovació aplicada que genera l'ecosistema empresarial del PCUV al conjunt més ampli possible de la societat, amb especial èmfasi en audiències específiques d'inversors, altres empreses innovadores i startups, corporacions i grans empreses i mitjans de comunicació.

En aquest sentit, Luis Cortés, coordinador del programa PETI, incideix en què "és necessari donar a conéixer, difondre i divulgar la innovació aplicada que genera l'ecosistema empresarial del PCUV amb la finalitat de promoure la seua consolidació i desenvolupament, al conjunt més ampli possible de la societat amb especial èmfasi en audiències específiques d'inversors, altres empreses innovadores i startups, corporacions i mitjans de comunicació". "Per primera vegada el PCUV, amb el suport de l'AVI, participa com a expositor en un certamen internacional d'aquestes característiques servint i acompanyant a 25 de les seues 90 empreses instal·lades en una acció compartida amb l'expectativa de contribuir i impulsar el seu creixement", afig.

"Per primera vegada el PCUV, amb el suport de l'AVI, participa com a expositor en un certamen internacional d'aquestes característiques servint i acompanyant a 25 de les seues 90 empreses instal·lades en una acció compartida amb l'expectativa de contribuir i impulsar el seu creixement", Luis Cortés, coordinador del programa PETI

reunión vds 2023Reunió prèvia a la València Digital Summit 2023 amb les empreses participants. Foto:FPCUV

Entre els beneficis amb els quals comptaran les empreses instal·lades en el Parc que participen en l'esdeveniment es troben: fins a 3 entrades (personals) Attendee Pass per empresa per a assistir i representar a la seua companyia; impressió del seu logotip en l'Estand del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) i possibilitat d'estar en l'estand i rebre visites; accés a l'APP de l'esdeveniment on poder tancar reunions 1:1 amb inversors o grans empreses; representació de l'empresa amb un/a ponent en una sessió (temàtica transversal i relacionada amb la innovació) de 20 minutos en format taula redona o entrevista, així com en format pitches (presentacions de 3 o 5 minuts) d'empreses; la possibilitat de participar en la Pitch Competition, que brinda a les empreses seleccionades l'oportunitat de presentar-se enfront d'un jurat seleccionat d'inversors;  a més, les startups participants podran gaudir d'Expo village, un espai físic específic per a demostració i exposició dels vostres productes tangibles, prototips o equips. Finalment, al llarg de les dues jornades, es reservaran espais per a conéixer a altres empreses i inversors per a expandir la xarxa a través de cites ràpides.

Així mateix, Cortés recalca que "la VDS s'ha transformat i adaptat amb la finalitat de posicionar a la Comunitat Valenciana com a regió clau en emprenedoria innovadora i tecnològica a nivell internacional, la qual cosa suposa un gran impacte a nivell reputacional". En aquesta línia, el coordinador del programa PETI destaca que "el PCUV és un dels actors principals que configuren aquest ecosistema regional empresarial innovador, amb més de 90 empreses allotjades en 12.000 metres quadrats distribuïts en diversos edificis amb diferents modalitats d'allotjament corporatiu com a despatxos, cotreball, oficines i laboratoris que permeten el creixement i consolidació de petites i mitjanes empreses innovadores, així com la ubicació de determinades unitats o departament de R+D de companyies multinacionals de qualsevol sector (biotecnologia, medicina i salut, farmàcia, Tics, energia i medi ambient, etc.)".

"La nostra participació en VDS 2023 també serveix per a donar a conéixer el Parc Científic de la Universitat de València, que compleix en 2024 els seus primers 15 anys d'activitat, també a un públic internacional", ressalta Cortés, alhora que, en termes més concrets, espera que "les 25 empreses participants aconseguisquen relacions fructíferes amb nous o existents clients, corporacions, inversors, agents públics de l'administració, mitjans de comunicació, etc. que els puguen reportar resultats positius en forma d'augment de vendes, finançament, obtenció de subvencions, notorietat, etc".  

"La VDS s'ha transformat i adaptat amb la finalitat de posicionar a la Comunitat Valenciana com a regió clau en emprenedoria innovadora i tecnològica a nivell internacional, la qual cosa suposa un gran impacte a nivell reputacional"

Render Stand Parc 08Render de l'estand 42 del Parc Científic de la Universitat de València a la València Digital Summit. Foto:VDS

Taula redona i Pitch Session

L'esdeveniment internacional, que se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències els dies 26 i 27 d'octubre, sota el lema "Building the Good Future",  mostrarà com la tecnologia, la innovació i la digitalització poden canviar, impactar i transformar tots els aspectes de les nostres vides. S'abordarà el paper de la tecnologia en els principals reptes socials i econòmics als quals s'enfrontarà la societat en el futur pròxim. La VDS és un facilitador d'un futur basat en la tecnologia, nascuda per a encoratjar ments inquietes i ansioses per construir un demà millor.  

Al llarg de totes dues jornades, es tractaran diverses temàtiques, entre les quals s'inclou: la Intel·ligència artificial, la mobilitat, la sostenibilitat, la longevitat, les dones en la tecnologia, el futur del treball i les cadena de blocs. Sobre aquestes qüestions, les empreses del Parc Científic de la Universitat de València, participaran en dos actes. El primer d'ells, una taula redona, el dijous 26 d'octubre de 10:40h a 11:00h, titulada “Redefining the Medicine of the Future: Disruptive Advances in Genetics and Biotechnology”, que estarà formada per representants de Evolving Therapeutics i Mendel's Brain, i moderada per Kristin Suleng, responsable de Comunicació i Màrqueting de l'FPCUV.

Creatividad mesa redonda PCUV VDS (2)

A més, nou empreses instal·lades en el PCUV participaran el mateix dijous 26 d'octubre, a partir de la 13:30 hores en el University of València Science Park Tenants Pitch Session - Valencia Digital Summit 2023, on representants de Datipic, S.L., Digital Optical Imaging Technologies, Evolving Therapeutics, Institut Ibions, Integral Research Group, Mendel's Brain, Poplac Development, Rara avis Biotec i Robinfy Reclamador disposaran de tres minuts per a presentar les seues empreses davant el públic assistent.

També, l'FPCUV celebrarà el 10 de novembre la Jornada Bones pràctiques en sistemes de gestió de seguretat de la informació: Nous canvis en els marcs de referència ISO 27001 i ENS, un esdeveniment que compta amb el suport de la València Digital Summit 2023 com side event.

 

Amb la col·laboració de:

AVI_Convivencia_RGB