La Xarxa de Parcs Científics Valencians celebra la gala dels VI "Premis rePCV"

05/07/2024

La Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València, acollirà l'acte de lliurament dels VI Premis rePCV el pròxim 11 de juliol a les 12h. Per sext any consecutiu les empreses vinculades a l'ecosistema I+D+i de les universitats públiques valencianes arreplegaran els premis de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) amb les categories “Premi a la spin-off”, “Premi a la start-up” i “Premi a la col·laboració Empresa-Universitat”

De les més de 300 empreses vinculades als cinc parcs científics valencians han sigut un total de 39 empreses les que han presentat les seues candidatures per a optar als premis. La convocatòria compta amb tres modalitats: “Premi a la spin-off”, “Premi a la start-up” i “Premis a la col·laboració Empresa-Universitat”. Cada modalitat de premis tindrà un guanyador i fins a un màxim de dos accèssits per cadascuna de les categories.

Els premiats es donaran a conéixer mitjançant la publicació en la web dels premis rePCV. La gala i lliurament formal dels premis rePCV se celebrarà el dijous 11 de juliol de 2024 a les 12h en un acte públic a l'auditori del poal blau, edifici 8B, de la Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València (UPV). Els interessats a assistir a l'esdeveniment poden accedir al registre a través de la pàgina de l'esdeveniment. 

Una gala d'innovació i emprenedoria des de la universitat

L'objecte específic d'estos premis és reconéixer l'activitat de les iniciatives, vinculades a les universitats públiques valencianes, emprenedores i empresarials en la Comunitat Valenciana atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn. La gala de lliurament dels VI premis de la rePCV obrirà amb la benvinguda de Juan Vicente Capella, director-gerent de la Ciutat Politècnica de la Innovació (UPV), Juan José Cortés, director general d'Innovació, GVA i Tonia Salinas, presidenta de la Xarxa de Parcs Científics Valencians. Posteriorment, Juan José Cortés, director general d'Innovació i Ester Olivas, directora general d'Emprenedoria i Internacionalització de la GVA presentaren les noves línies IVACE+i per a empreses i en matèria d'innovació.

L'acte comptarà amb la ponència de Mayte Bacete, directora de Maxlinear Hispània i presidenta del València Silicon Clúster. Mayte exposarà en primera persona el cas d'èxit de col·laboració entre la universitat i l'empresa. A més, l'agenda de la gala inclou l'actuació de Francisco Pedroche, investigador de l'Institut Universitari de Matemàtica Multidisciplinària (IMM) i guanyador de l'I Certamen de Monòlegs Científics UPV. Després del lliurament de guardons, clausurarà la gala Salvador Coll, vicerector Innovació i Transferència UPV i María Esther Gómez Martín, secretària autonòmica d'Universitats, GVA. En finalitzar la gala es donarà pas a l'esmorzar networking en el hall del cub blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació. El recinte exposarà una selecció de start-ups i spin-offs UPV que els participants podran visitar en els seus estands.

Premiar a les iniciatives emprenedores i empresarials

L'objecte específic d'esta convocatòria és premiar i reconéixer l'activitat de les iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn.

Amb estos guardons, la rePCV cerca contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians. També impulsar i potenciar l'esperit emprenedor en l'àmbit dels cinc parcs científics valencians i impulsar i enfortir les relaciones Universitat-Empresa.

La iniciativa s'integra en el marc dels convenis que des de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme subscriuen els parcs científics de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a l'enfortiment de la interconnexió en els àmbits científic, tecnològic i empresarial valencians.

Amb caràcter honorífic, els guardons consistiran en trofeus, dels quals es concedirà un premi i fins a un màxim de dos accèssits per cada modalitat. Les empreses que obtinguen el premi en cadascuna de les tres categories tindran dret a sol·licitar fins a dos entrades a Transfiere 2025. Addicionalment, la Ciutat Politècnica de la Innovació com a parc organitzador de la sexta edició dels Premis rePCV, preveu oferir a les empreses premiades la possibilitat de participar en el València Digital Summit 2024, trobada tecnològica internacional.

Premi spin-off, start-up i col·laboració Empresa- Universitat

En la primera categoria de guardons, "Premi a la spin-off", es busca reconéixer a empreses promogudes per Personal Docent i Investigador (PDI), doctors o estudiants de doctorat que hagen sigut creades a partir de l'explotació de resultats d'investigació i que estiguen vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians.

D'altra banda, la categoria "Premi a la start-up" està dirigida a empreses innovadores promogudes per alumnes o antics alumnes de qualsevol de les universitats públiques valencianes. Estes companyies hauran d'estar situades o vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians i estar constituïdes amb posterioritat al 30 de juny de 2019.

Així mateix, el "Premi a la col·laboració Empresa-Universitat" es dirigix a empreses que participen amb qualsevol de les universitats públiques valencianes en programes i/o projectes d'I+D els resultats de la qual hagen contribuït a establir una relació estreta i continuada de col·laboració, així com al desenvolupament de l'economia valenciana.

El lliurament formal dels premis se celebrarà en la gala celebrada en acte públic a l'auditori del cub blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació el dijous 11 de juliol de 2024 a partir de les 12h.

Rememora la gala de lliurament de l'edició V en el Parc Científic de la Universitat de València

 

Entrades recents