La Xarxa de Parcs Científics Valencians convoca la VI edició dels "Premis rePCV"

05/06/2024

Per sext any consecutiu les empreses vinculades a l'ecosistema I+D+i de les universitats públiques valencianes optaran als premis amb les categories “Premi a la spin-off”, “Premi a la start-up” i “Premi a la col·laboració Empresa-Universitat”. La Ciutat Politècnica de la Innovació serà el parc científic encarregat d'organitzar en 2024 la convocatòria i gala dels VI Premis rePCV. El termini per a la presentació de candidatures per part de les empreses finalitzarà el dimarts 25 de juny

Reconéixer i premiar l'activitat d'iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn. Este és l'objectiu dels premis que organitza per sext any consecutiu la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV). Les empreses interessades a participar (no poden fer-ho si han sigut premiades en edicions anteriors) poden enviar la seua sol·licitud fins al 25 de juny a través de la web.

La Ciutat Politècnica de la Innovació serà el parc científic encarregat d'organitzar la convocatòria i gala dels VI Premis rePCV en 2024. El termini per a la presentació de candidatures per part de les empreses finalitzarà el dimarts 25 de juny

Esta convocatòria compta amb tres modalitats: “Premi a la spin-off”, “Premi a la start-up” i “Premis a la col·laboració Empresa-Universitat”. En esta sexta edició, cada modalitat tindrà un guanyador i fins a un màxim de dos accèssits per cadascuna de les categories.

L'objecte específic d'esta convocatòria és premiar i reconéixer l'activitat de les iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn.

La iniciativa s'integra en el marc dels convenis que des de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital subscriuen els parcs científics de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a l'enfortiment de la interconnexió en els àmbits científic, tecnològic i empresarial valencians.

Amb caràcter honorífic, els guardons consistiran en trofeus, dels quals es concedirà un premi i fins a un màxim de dos accèssits per cada modalitat. Les empreses que obtinguen el premi en cadascuna de les tres categories tindran dret a sol·licitar fins a dos entrades a Transfiere 2025. Addicionalment, la Ciutat Politècnica de la Innovació com a parc organitzador de la sexta edició dels Premis rePCV, preveu oferir a les empreses premiades la possibilitat de participar en el Valencia Digital Summit 2024, trobada tecnològica internacional.

El lliurament formal dels premis se celebrarà en la gala celebrada en acte públic a l'auditori del cub blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació el dijous 11 de juliol de 2024 a partir de les 12h

Premi spin-off, start-up i col·laboració Empresa-Universitat

En la primera categoria de guardons, "Premi a la spin-off", es busca reconéixer a empreses promogudes per Personal Docent i Investigador (PDI), doctors o estudiants de doctorat que hagen sigut creades a partir de l'explotació de resultats d'investigació i que estiguen vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians.

Per part seua, la categoria "Premi a la start-up" està dirigida a empreses innovadores promogudes per alumnes o antics alumnes de qualsevol de les universitats públiques valencianes. Estes companyies hauran d'estar situades o vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians i estar constituïdes amb posterioritat al 30 de juny de 2019.

Així mateix, el "Premi a la col·laboració Empresa-Universitat" es dirigix a empreses que participen amb qualsevol de les universitats públiques valencianes en programes i/o projectes d'I+D els resultats de la qual hagen contribuït a establir una relació estreta i continuada de col·laboració, així com al desenvolupament de l'economia valenciana.

El lliurament formal dels premis se celebrarà en la gala celebrada en acte públic a l'auditori del cub blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació el dijous 11 de juliol de 2024 a partir de les 12h.

Consolidar l'ecosistema I+D+i dels parcs científics valencians

Amb estos guardons, la rePCV cerca contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians. També impulsar i potenciar l'esperit emprenedor en l'àmbit dels cinc parcs científics valencians i impulsar i enfortir les relaciones Universitat-Empresa. Els premiats es donaran a conéixer mitjançant la publicació en la web. El lliurament formal dels premis se celebrarà en un acte públic a l'auditori del poal blau, edifici M, de la Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València el dijous 11 de juliol de 2024.

L'objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics

Xarxa de Parcs Científics Valencians

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) és una entitat formada pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, per Espaitec-Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, pel Parc Científic de la Universitat de València, per la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València i pel Parc Científic d'Alacant-Universitat d'Alacant. L'objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d'un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social.

Reviu l'acte de lliurament de l'edició de 2023 i coneix les empreses premiades!

 

logo-repcv-300x216-1

 

Amb el suport de:

Conselleria de Innovación, Industria, Comercio y Turismo_CMYK_ROJO_CAST