El parlament autonòmic valencià aprova per unanimitat la iniciativa en la qual participen la Universitat de València i empreses tecnològiques com Analog Devices, de l'àrea empresarial Parc Científic de la Universitat de València. La Comunitat Valenciana potenciarà la seua marca mitjançant una campanya de màrqueting
Tots els grups amb representació parlamentària en les Corts Valencianes han donat el seu vot favorable en la sessió plenària del dijous perquè la Comunitat Valenciana pose en marxa una Estratègia Valenciana de Semiconductors, seguint la proposta d'una Llei Europea de Xips, de la qual deriva l'aprovació del PERTE de Xips, Microelectrònica i Semiconductors al maig de 2022 pel Consell de Ministres, el major instrument estatal de finançament públic, dotat amb 12.250 milions d'euros, que haja sigut impulsat fins al moment a Espanya en suport d'un sector específic de l'economia.
En aquesta línia, la Comunitat Valenciana presenta l'ecosistema industrial de semiconductors millor desenvolupat en el pla estatal. La moció aprovada hui pretén situar a València al capdavant del lideratge nacional en l'aplicació d'aquests instruments i en la primera posició en la captació dels fons. Els estudis disponibles sobre la importància del sector en la Comunitat posen de manifest que l'entorn metropolità de la ciutat de València és l'únic territori del país en el qual existeixen cinc centres de disseny de microxips vinculats a altres companyies multinacionals d'aquest sector estratègic.
Amb un 50 per cent de tots els recursos humans nacionals de microelectrònica i un 60 per cent dels de fotònica integrada, més de la meitat de tots els empleats especialitzats del sector existents al nostre país exerceix la seua funció en el territori valencià. Aquesta concentració de talent i capacitat tecnològica situa a la Comunitat Valenciana com a principal pol de referència en els segments més crítics de tot el cicle de valor afegit del sector: el talent i el disseny de microxips.
"Ha sigut molt grat comprovar com tots els grups parlamentaris han donat suport a la iniciativa i també l'haver-ho fet braç a braç amb la resta d'empreses del sector, atés que a tots ens uneix la mateixa ambició que Espanya i en particular, la Comunitat Valenciana, cresca en competitivitat i oportunitats per als nostres joves", Javier Calpe, director del centre de disseny de Analog Devices
Participació de la UV i el Parc Científic
Al costat de l'acompliment d'un intens paquet de mesures executives de suport al sector valencià de semiconductors, el text, aprovat a instàncies de la indústria valenciana, agrupada en la iniciativa Valencia Silicon Cluster, contempla com a singularitat la immediata posada en marxa d'una campanya de comunicació que potencie a la Comunitat Valenciana com a ecosistema millor desenvolupat del país en matèria de microelectrònica i fotònica integrada.
Per part de l'entorn acadèmic i d'innovació de la Universitat de València, van assistir Isabel Vázquez, vicerectora d'Estudis, i Javier Calpe, director del centre de disseny de Analog Devices en el Parc Científic de la Universitat de València. "Ha sigut molt grat comprovar com tots els grups parlamentaris han donat suport a la iniciativa i també l'haver-ho fet braç a braç amb la resta d'empreses del sector, atés que a tots ens uneix la mateixa ambició que Espanya i en particular, la Comunitat Valenciana, cresca en competitivitat i oportunitats per als nostres joves", celebra Calpe.
La presidenta de València Silicon Clúster, Mayte Bacete, directora de MaxLinear Hispània, també mostra la seua satisfacció per aquest nou impuls al sector i en particular per considerar que “la societat valenciana en el seu conjunt ha fet seu aquest projecte, més enllà de qualsevol distinció, com posa de manifest el suport de tots els grups polítics del parlament a aquesta iniciativa sorgida de l'entorn empresarial i de la societat civil”.
“La societat valenciana en el seu conjunt ha fet seu aquest projecte, més enllà de qualsevol distinció, com posa de manifest el suport de tots els grups polítics del parlament a aquesta iniciativa sorgida de l'entorn empresarial i de la societat civil”, Mayte Bacete, presidenta de ValEncia Silicon Cluster
Valencia Silicon Cluster
Valencia Silicon Cluster (VaSiC) és una iniciativa sorgida de l'entorn empresarial i acadèmic en resposta a la necessitat de generar un posicionament de l'ecosistema valencià de semiconductors respecte a la iniciativa del PERTE espanyol de microelectrònica, fotònica integrada i semiconductors. Del nucli fundador d'aquesta iniciativa formen part les empreses MaxLinear, Analog Devices, Bosch, ams Osram, VLC Photonics/Hitachi, Das Photonics, IPronics i Governança Industrial, així com la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.
Notícies als mitjans
https://valenciaplaza.com/unanimidad-les-corts-potenciar-industria-semiconductores