Q'omer ofereix en el Parc Científic un taller pràctic per a docents poloneses i letones centrat en la sostenibilitat alimentària

20/11/2023

Q'omer, una empresa social de base tecnològica dedicada al desenvolupament i innovació agroalimentària, va oferir el passat 14 de novembre en el Parc Científic de la Universitat de València, un taller a docents de Letònia i Polònia, comptant amb la col·laboració de EDUCAPROJECTS, en el marc del programa Erasmus+

Q'omer, empresa instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), va desenvolupar el passat 14 de novembre un taller pràctic enfocat en l'Alimentació Sostenible. L'alumnat van ser 10 docents de formació professional en hostaleria i alimentació, procedents de Letònia i de Polònia, que van arribar a València en el marc d'un projecte d'Erasmus+ de partenariat estratègic, de la mà de EducaProjects.

En el marc d'esta actuació Qomer, des de la seua àrea de Sensibilització social i educació per al desenvolupament va oferir este taller, alineat amb les prioritats del programa Erasmus+ del marc Europeu.

Este taller va voler acostar el concepte de SOSTENIBILITAT a les persones assistents des de les seues dimensions social, econòmica i mediambiental, per a posteriorment focalitzar-se en tot el relatiu al sistema alimentari i les oportunitats de promocionar una alimentació sostenible, també des de l'àmbit educatiu.

IMG_4360

Docents polonesos i letons durant el taller oferit per Q'omer. Foto: FPCUV

L'alumnat van ser 10 docents de formació professional en hostaleria i alimentació, procedents de Letònia i de Polònia, que van arribar a València en el marc d'un projecte d'Erasmus+ de partenariat estratègic, de la mà de EducaProjects

La fi d'esta iniciativa va ser el de potenciar l'intercanvi d'experiències i acostar iniciatives específiques sobre responsabilitat mediambiental i sobre actituds més sostenibles en tots els nivells que puguen ser font d'inspiració per a futures activitats a desenvolupar per estes educadores.

El taller va tindre un enfocament participatiu, comptant amb un espai on es va convidar a les persones participants a dissenyar xicotetes iniciatives que rescataren les idees clau oferides durant l'acció formativa. 

Q'omer desenvolupa este tipus de tallers amb la finalitat de potenciar un enfocament de Drets, i abordar conceptes que resulten clau per a esta empresa social, com ara Economia circular, Canvi climàtic, Biodiversitat, o també els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS). Este taller se suma a altres actuacions formatives i col·laboratives desenvolupades per Qomer que enforteixen el seu rol sensibilitzador i potenciador de la responsabilitat social mediambiental en tots els àmbits.