Q'omer ofereix un segon taller de Sostenibilitat a docents polonesos en el Parc Científic de la Universitat de València

06/07/2023

Q'omer és una empresa social de base tecnològica dedicada al desenvolupament i innovació agroalimentària, i ha oferit des del 29 de Juny al 4 de Juliol un taller a professorat polonés amb la col·laboració de l'empresa EducaProjects en el marc del programa Erasmus+ 

Q'omer, empresa situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha desenvolupat des del passat 29 de Juny i fins al 4 de Juliol un Taller participatiu i formatiu en coordinació amb l'empresa EducaProjects especialitzada en mobilitat europea. Aquesta activitat és part de les accions de Sensibilització social i educació per al desenvolupament desenvolupades per Q'omer i que a més s'alinea amb les prioritats estratègiques del programa Erasmus+ i es vincula amb l'estratègia del Green Deal a nivell europeu.

Aquesta segona edició del taller Sustainability Matters ha format a 10 professors i professores d'un centre educatiu del municipi polonés de Sejny en el marc d'un programa de mobilitat d'Erasmus+, a través del que, a més de conéixer de prop la ciutat de València i voltants, han pogut acostar-se a continguts formatius relacionats amb el Desenvolupament Sostenible.

La fi d'aquesta iniciativa formativa és la d'adquirir coneixements, experiències, identificar bones pràctiques que puguen ser traslladades posteriorment al seu centre educatiu, inculcant entre docents i alumnat una major responsabilitat mediambiental.  

IMG_0517 (2)

Docents polonesos durant el taller Sustainability Matters. Foto: FPCUV

Aquesta segona edició del taller Sustainability Matters ha format a 10 professors i professores d'un centre educatiu del municipi polonés de Sejny en el marc d'un programa de mobilitat d'Erasmus+, a través del que, a més de conéixer de prop la ciutat de València i voltants, han pogut acostar-se a continguts formatius relacionats amb el Desenvolupament Sostenible

El curs ha tingut un enfocament essencialment pràctic, on s'ha dotat a l'alumnat d'eines i mètodes per a poder dissenyar les seues pròpies iniciatives a petita escala que fomenten la presa de consciència sobre el medi ambient, i la responsabilitat que, tant a nivell individual com col·lectiva, tenim en relació a cura del planeta.

Q'omer desenvolupa aquest tipus de tallers des d'una mirada a la sostenibilitat amb enfocament de Drets Humans. Conceptes com a Economia circular, Canvi climàtic, Biodiversitat, o també els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) s'han abordat i desenvolupat de manera directa en aquest taller pràctic que aplica eines d'innovació social per a fomentar l'aprenentatge col·laboratiu. Aquesta formació, a més de despertar interés per aquests temes, cerca aportar noves eines i recursos, compartir bones pràctiques i sobretot generar espais de debat i reflexió entorn de temes de so d'interés global.

Aquest taller se suma a altres actuacions desenvolupades per Q'omer on es fomenta el pensament crític en temes relatius a la responsabilitat social mediambiental.