Al voltant de 4.000 persones celebren Expociència en el Parc Científic de la Universitat de València

08/05/2023

Expociència, la festa de la ciència, de la tècnica i de la innovació del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), ha rebut enguany la visita de prop de 4.000 persones. Joves i no tan joves han pogut gaudir del joc i l'aprenentatge en aquest espai d'innovació situat en els voltants del Campus de Burjassot-Paterna

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), un ecosistema d'Innovació de la UV i un lloc on científics i empresaris treballen per a fer efectiva la transferència del coneixement al sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza aquesta festa de la ciència, la tecnologia i la innovació amb la finalitat d'acostar al públic a aquest ecosistema científic i innovador. I ho fa a manera de joc al llarg de tot el matí de dissabte.

Tal com ve ocorrent al llarg dels últims anys, Expociència ha presentat al voltant de cent propostes lúdiques i divulgatives. Són activitats preparades pels instituts d'investigació de la Universitat de València i del CSIC situats en el PCUV, així com per entitats universitàries com l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE), el Museu UV d'Història Natural, la Fira Experimenta, altres centres de la UV i externs, i les empreses del Parc Científic.

  Expociència ha presentat al voltant de cent propostes lúdiques i divulgatives. Són activitats preparades pels instituts d'investigació de la Universitat de València i del CSIC situats en el PCUV, així com per entitats universitàries 

_ML00187_ok

Foto: Miguel Lorenzo

Tallers de física, química, astronomia, biologia, robòtica i més han oferit al visitant la possibilitat de submergir-se en el vessant més lúdic de la ciència, creant els propis bacteris, obtenint el DNA de les fruites, analitzant objectes arqueològics, preparant un Blandiblú, llançant coets, jugant amb robots de Llec, observant les cèl·lules o participant com a investigador per un dia en un congrés científic.

Els visitants han compartit experiències amb grans investigadors, com els que treballen a l'Agència Espacial Europea o en el Gran Accelerador de Partícules del CERN; o els qui es dediquen a la conservació de la biodiversitat, l'eficiència energètica i el medi ambient. Perquè molts d'aquests treballen en el Parc Científic i han estat en Expociència acompanyant al públic.

Organitzada pel Parc Científic de la Universitat de València, Expociència rep cada any la visita de milers de ciutadans i compta amb la col·laboració del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

Amb el suport de:

LOGO CONSELLERIA INNOVACION UNIVERSIDADES PNG_VAL_NEGRO-2