APTenisa 2025 impulsarà el creixement de 72 startups

06/06/2025

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), de la qual forma part el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), i l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa) han firmat un nou conveni per a desenrotllar la quarta edició del programa APTenisa d'ideació i acceleració empresarial que propiciarà la competició de 126 projectes, dels quals s'acceleraran als 42 millors i també es farà costat a altres 30 startups en els seus processos d'inversió

El programa APTenisa s'enfoca a facilitar la creació de noves empreses de base científic- tecnològica i reduir les traves a les quals s'enfronten durant el seu creixement, secundant així el desenrotllament d'una grandària que les faça més competitives, en clara sintonia amb els objectius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, amb la Llei de Creació i Creixement d'Empreses, la Llei de Foment de l'Ecosistema de les Empreses Emergents i l'Estratègia Spain Up Nation.

Durant 2025, APTenisa ampliarà fins a 42 projectes el suport a l'emprenedoria en etapes inicials a través d'un marc comú basat en les metodologies Candy Innovation Model i Lligen Launch Pad, implementades per La Salle Technova Barcelona, que participa en el programa com a parc tractor. Com a novetat, per a seleccionar a estos 42 projectes, es desenrotllarà una fase prèvia denominada APTenisa Competition a la qual concorreran 126 projectes.

A més, també com a novetat d'esta edició i en la seua labor de donar suport al desenrotllament i creixement de les startups, APTenisa 2025 acompanyarà a altres 30, a través de la seua iniciativa APTenisa Investment Readiness, mitjançant la qual es prepararà a aquelles amb més potencial de ser invertides perquè puguen desembolicar-se amb èxit en fòrums d'inversió. En total, el programa APTenisa 2025 impulsarà el creixement de 72 startups.

APTenisa, una aliança per a enfortir l'emprenedoria 

En APTenisa 2025 participen 9 parcs científics i tecnològics situats en 5 comunitats autònomes: La Salle Technova Barcelona, Màlaga TechPark, Parc Científic de Madrid, Parc Bit (Palma), Parc Científic d'Alacant, Parc Científic i Agroalimentari de Lleida, Fundació Parc de Recerca i Innovació Universitat de Girona i Parc Tecnològic i d'Innovació del Tecnoparc (Reus). 

APTenisa també té en compte la bretxa territorial, de connectivitat i de perspectiva de gènere, apostant per impulsar iniciatives que fomenten la digitalització o implantació de tecnologies en els diferents sectors, així com l'emprenedoria femenina.

Esta col·laboració entre Enisa i APTE es va iniciar en 2022 amb la posada en marxa del programa pilot d'APTenisa, el qual s'ha anat consolidant durant les últimes edicions i ha propiciat més de 300 noves idees de negoci i accelerat a 99 startups.

"Vull expressar la meua satisfacció per un programa que està permetent a la nostra associació vertebrar l'ecosistema nacional d'emprenedoria entorn als parcs científics i tecnològics espanyols i donar suport al creixement i desenrotllament de noves startups, que són imprescindibles per a millorar el nivell d'innovació i la competitivitat del nostre país", Felipe Romera, president d'APTE

L'Empresa Nacional d'Innovació valora molt positivament esta col·laboració i així ho ha assenyalat Borja Cabezón, CEO d'esta societat pública: “El programa APTenisa, que ja va per la seua quarta edició, està sent una bona ferramenta perquè els qui emprenen compten amb les ferramentes i el suport necessaris per a posar els seus projectes en marxa. El treball que APTE i els Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya estan desenrotllant, juntament amb Enisa, possibilita eixes aliances essencials per a impulsar i enfortir l'emprenedoria al nostre país i, en particular, en l'àmbit de la tecnologia”.

Per part seua, Felipe Romera, president d'APTE, ha afegit: “Vull expressar la meua satisfacció per un programa que està permetent a la nostra associació vertebrar l'ecosistema nacional d'emprenedoria entorn als parcs científics i tecnològics espanyols i donar suport al creixement i desenrotllament de noves startups, que són imprescindibles per a millorar el nivell d'innovació i la competitivitat del nostre país”.

Amb l'obertura de la convocatòria, a partir del 3 de juny, els projectes podran registrar-se en la fase prèvia de selecció a l'acceleració denominada APTenisa COMPETITION, durant la qual se seleccionaran els projectes que passaran a la fase d'acceleració denominada APTenisa LAUNCH. El període de registre estarà obert del 3 de juny al 3 de juliol de 2025.

APTEenisa_FIRMA L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) i l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa) firmen un nou conveni per a desenrotllar la quarta edició del programa APTenisa. Foto: APTE

Sobre l'APTE 

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya  es va crear en 1989 com una associació sense ànim de lucre l'objectiu principal del qual és col·laborar, mitjançant la potenciació i difusió dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l'activitat productiva, al progrés tecnològic i al desenrotllament econòmic. Actualment compta amb 60 parcs membres repartits per tota la geografia espanyola. 52 d'ells són parcs Socis, és a dir, plenament operatius, 4 són Afiliats que estan en procés de desenrotllament i finalment 4 membres Col·laboradors. Estos parcs van acollir en 2023 a 5.908 entitats que van facturar 28.917 milions d'euros. Estes empreses proporcionen ocupació més de 161.435 persones, de les quals 38.656 es dediquen a tasques d'I+D.

Font: APTE  

 

Entrades recents