L'investigador del ICMol José J. Baldoví, elegit nou president de l'associació AccenT

05/07/2024

La candidatura Més AccenT, liderada per l'investigador de l'Institut de Ciència Molecular José Jaime Baldoví ha comptat amb el suport del 90,48% dels socis per a liderar l'Associació de Científiques i Científics d'Excel·lència del Pla Gen-T

L'Associació de Científiques i Científics d'Excel·lència del Pla Gen-T (AccenT) ha celebrat esta setmana eleccions a nova junta directiva. La candidatura Més AccenT, l'única presentada, ha eixit elegida amb el 90.48% dels vots a favor. El resultat de la votació s'ha fet públic en l'assemblea general de socis que ha tingut lloc en la sala d'actes de l'edifici de capçalera del Parc Científic de la Universitat de València este dilluns 1 de juliol. La nova Junta Directiva prendrà possessió a principis del mes de setembre.

Junt amb Baldoví, la candidatura Més AccenT està formada per la investigadora del ICMUV Teresa S. Ripollés com a vicepresidenta, l'investigador del ICMol Amilcar Bedoya (secretari) i la investigadora del IATA-CSIC Estéfani García Ríos (tresorera). Formen també part de la nova junta els investigadors Carlos Doñate (Universitat Jaume I de Castelló), Anabel Morales (IFIC), Eduardo Leyva (CSIC-Universitat Miguel Hernández), Rosa M. Aran (Universitat d'Alacant) i Vicente Martí Centelles (Universitat Politècnica de València). “Som un grup un grup d'investigadores i investigadors del Pla Gen-T amb il·lusió per continuar defenent els interessos del conjunt d'investigadors de l'associació i la consolidació del programa”, expliquen.

Entre els objectius de la nova junta directiva es troben el foment de la cohesió entre els membres de l'associació per a acostar la ciència al conjunt de la societat de la Comunitat Valenciana, així com estrényer llaços amb el teixit empresarial d'esta. Per a això proposen una sèrie d'esdeveniments i accions, com per exemple, l'organització d'un event anual en format conferencia que tindrà lloc en les tres capitals de província de la Comunitat de manera rotativa, portar la ciència de manera divulgativa a les capitals de comarca, desenvolupar nous formats d'interacció entre estudiants de secundària i AccenT, participar en les activitats del 11F (Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència), continuar la fructífera interacció amb la Fundació Lab Mediterrani i seguir la labor d'interlocutors entre els nostres investigadors i les seues respectives institucions, així com amb la Generalitat Valenciana.

Baldoví ha aprofitat per a agrair als socis la seua confiança en el projecte i a tot l'equip de l'actual junta directiva, presidida per Gonzalo Abellán, “per tota la labor que heu realitzat en la creació i gestió de AccenT durant els últims anys de manera impecable”. Així mateix, la nova vicepresidenta Teresa S. Ripollés ha manifestat: “som ací per a vosaltres, molt il·lusionats de poder defendre els interessos del conjunt d'investigadors de l'associació i la consolidació del programa”.

Sobre AccenT

AccenT és una organització sense ànim de lucre els fins del qual són els de promoure el desenvolupament científic de la Comunitat Valenciana, mitjançant el suport als científics/as del pla Gen-T, la divulgació de la ciència i la transferència de tecnologia a la societat. L'associació fomenta la interacció entre les investigadores i investigadors del Pla Gen-T per a abordar problemes, proposar solucions conjuntes i millorar la situació dels programes Gen-T. A més, l'associació col·labora estretament amb la fundació LAB Mediterrani, dins de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), per a promoure interaccions entre el món científic i el món empresarial, i així, afavorir la transferència dels resultats d'investigació i la creació de noves empreses de base tecnològica. Un altre dels seus objectius primordials és la promoció de l'alfabetització científica de la societat de la Comunitat Valenciana.

Coneix més de la trajectòria de José Jaime Baldoví en la secció d'entrevistes EuroPark, la iniciativa de divulgació de projectes europeus que es desenvolupen en el Parc Científic de la Universitat de València

 

 

Entrades recents