L'investigador de l'IPL Gustau Camps-Valls entre els més citats del món

22/11/2024

Gustau Camps-Valls, Andrés Cervantes i Domingo Ribeiro Soriano, investigadors de la Universitat de València (UV), figuren en el Highly Cited Researchers (HCR) 2024, un rànquing del proveïdor de dades bibliomètriques Clarivate Analytics, que engloba a l'elit científica mundial quant al nombre de citacions dels seus treballs de recerca

Camps-Valls, investigador del Laboratori de Processament d'Imatges (IPL), situat en el Parc Científic de la Universitat de València, destaca en geociències; Cervantes, en Medicina Clínica; i Ribeiro té impacte multidisciplinari. Highly Cited Researchers és una llista anual que selecciona als i les especialistes més influents de tot el món, pel seu excepcional rendiment investigador, mesurat per la producció d'articles altament citats que es troben en l'1% més alt en nombre de cites per camp i any en Web of Science Core Collection. La llista de 2024 arreplega la seua producció científica durant el període 2013-2023 en un o més dels 21 camps utilitzats. En esta edició, la llista conté 6886 investigadores i investigadors.

Gustau Camps-Valls és catedràtic d'Enginyeria Electrònica de la UV i coordinador del grup d'investigació Image and Signal Processing (ISP), un grup de 50 investigadors sobre intel·ligència artificial per al tractament d'imatges, senyals i dades. Les seues contribucions se centren en el desenvolupament d'algorismes d'aprenentatge automàtic per a l'anàlisi de dades de teledetecció, observació de la Terra i geociència. És autor de més de 300 articles en revistes internacionals, ha coordinat més de 20 projectes d'investigació internacional, és titular d'un projecte ERC Consolidator Grant i en l'actualitat d'un projecte Synergy Grant –també de la European Research Council– per a millorar els models climàtics amb AI i dades del sistema Terra.

Andrés Cervantes és catedràtic del Departament de Medicina de la Universitat de València, cap de servici d'Oncologia Mèdica a l'Hospital Clínic Unversitari de València i director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària (INCLIVA). Centra la seua investigació en neoplàsies gastrointestinals i en el desenvolupament de tractaments innovadors per al càncer. Els seus últims estudis se centren en el paper de la biòpsia líquida com a ferramenta de medicina de precisió en oncologia. És investigador principal de projectes finançats per l'Institut de Salut Carles III, del Ministeri de Sanitat, i per la Unió Europea, així com per altres entitats públiques i privades. Ha publicat més de 600 articles i revisions de treballs en diferents revistes internacionals, i és editor de la revista Cancer Treatment Reviews i president de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO).

Domingo Ribeiro-Soriano és catedràtic d'Organització d'Empreses de la UV, coordinador del programa de doctorat en Economia Social i codirector de la Càtedra institucional Grup DACSA-UV d'Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria: d'Estudiant a Empresari. L'afiliació de la seua investigació està en l'Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP). Les seues contribucions se centren en l'emprenedoria, la consultoria, la innovació i la tecnologia. És autor de més de 150 articles en revistes internacionals i ha coordinat 6 projectes europeus. Va ser el fundador de la xarxa de Càtedres Bancaixa-Joves Emprenedors. Ha pertangut a diferents comissions de ANECA, així com a Agències Autonòmiques de Qualitat Universitària.