La novena edició de VLC/STARTUP incubarà huit empreses innovadores en el Parc Científic de la Universitat de València

28/11/2023

La nova convocatòria d'este programa d'emprenedoria innovadora, el termini de sol·licituds de la qual acaba el 22 de gener, ofereix a les iniciatives empresarials seleccionades espais de treball situats en l'àrea empresarial de la institució acadèmica, així com dotació econòmica i assessorament perquè el seu projecte continue creixent

En esta nova edició de VLC/STARTUP, que impulsen la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) i el Banc Santander per al desenvolupament d'empreses innovadores o de base tecnològica a l'entorn de la Universitat de València, el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) posarà a la disposició de les empreses guanyadores espais en les seues instal·lacions: un despatx, tres places en laboratori i quatre en els planters d'Empreses -espais de cotreball situats als campus de Tarongers i Burjassot-Paterna-. A més, el PCUV premiarà econòmicament a les startups guardonades amb 1.000 € en la modalitat de planter, 3.500 € per al projecte més ben valorat en la modalitat laboratori i 2.000 € per al segon i tercer. Finalment, el guanyador de la modalitat despatx rebrà una dotació de 3.000 €.  

Fins a un màxim de huit empreses s'instal·laran en el Parc Científic per a desenvolupar els seus projectes innovadors, tal com ha succeït en les huit edicions anteriors amb signatures com Arthex Biotech, Darwin Bioprospecting Excellence, NBN23, Orbital EOS o Evolving Therapeutics.   

semillero-1

Planter d'Empreses situat en l'Edifici Beatriu Civera del campus de Tarongers. Font: FPCUV

 

Allotjament gratuït

Les empreses beneficiàries del programa d'emprenedoria gaudiran de la seua plaça en el despatx, laboratori o en el cotreball gratuïtament durant un any. En totes les modalitats s'inclou mobiliari, connexió a internet, accés a sala de reunions, orientació al desenvolupament empresarial i molts altres dels serveis que ofereix l'FPCUV.

De la mateixa manera, a les iniciatives premiades també se'ls facilitarà l'accés als diferents programes de suport a l'emprenedoria de les entitats i organismes de la Universitat de València que col·laboren amb VLC/STARTUP, com UVemprén

El programa d'emprenedoria innovadora del PCUV compta amb el suport de Santander Universitats i de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació en la seua missió d'incentivar el desenvolupament d'empreses innovadores i/o de base tecnològica a l'entorn de la Universitat de València.

Un programa consolidat

Com a requisit per a la presentació de les candidatures, les iniciatives empresarials de caràcter innovador o basades en el coneixement han d'estar legalment constituïdes i tindre una antiguitat inferior a cinc anys, i no haver sigut beneficiàries del programa VLC/STARTUP en anteriors edicions. 

“L'objectiu és facilitar el llançament i la promoció d'iniciatives empresarials amb base científic-tecnològica que es generen en l'ecosistema innovador del Parc Científic de la Universitat de València”, destaca Fernando Mª. Zárraga, gerent de l'FPCUV.

Al llarg de les nou edicions de VLC/STARTUP, "la iniciativa es consolida a donar un impuls a joves projectes empresarials basats en el coneixement per a començar activitats en un entorn idoni com el Parc Científic”, assenyala Vicent Clemente, coordinador del programa.

 

La teua empresa pot ser com una d'elles.  Inspira't en les empreses seleccionades de la passada edició.

 

P1277007

 

Amb el suport de:

santander X-1