La convocatòria, oberta des del 10 de maig fins al 9 de juny, ha rebut un total de 25 candidatures. Les empreses guanyadores es donaran a conéixer el 26 de juny
En un context que exigeix, els parcs científics adquireixen cada vegada major rellevància en l'impuls a les empreses basades en el coneixement i la tecnologia. En aquest escenari, la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) reconeix des de fa cinc anys l'esforç de les empreses en les seues iniciatives de R+D+i a través dels Premis rePCV, iniciativa que compta amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).
Els guardons, l'acte de lliurament dels quals acull enguany el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) sota el lema ‘5 parcs, V edicions’, pretenen reconéixer l'activitat d'iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn. La convocatòria, oberta des del 10 de maig fins al 9 de juny, i que compta amb tres modalitats (“Premi a la spin-off”, “Premi a la start-up” i “Premis a la col·laboració Empresa-Universitat”), ha rebut un total de 25 candidatures.
Les empreses premiades es donaran a conéixer el dilluns 26 de juny en la web premiosrepcv.net El lliurament dels guardons se celebrarà el 30 de juny a les 12.00 hores a l'auditori Marie Curie del PCUV.
A través d'aquests premis, l'entitat que engloba als parcs científics de la Comunitat Valenciana cerca contribuir al desenvolupament i la consolidació de les empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians, a més d'impulsar i potenciar l'esperit emprenedor en els entorns de coneixement i impulsar i enfortir les relaciones Universitat-Empresa.
Amb un horari previst entre les 12.00 i les 13.30, el programa de l'acte comptarà amb la benvinguda de Tonia Salinas, nova presidenta de l'rePCV després del mandat de Juan Antonio Bertolín, director d'Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló; Pedro Carrasco, director del PCUV, entitat organitzadora dels V Premis rePCV; i Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València.
Durant l'acte, s'abordarà la innovació com a aliada dels reptes del model productiu de la Comunitat Valenciana en un diàleg que versarà entorn al llibre Qué hacer con el modelo productivo: Guía básica para gobernantes audaces, entre Andrés García Reche, autor de l'obra, i Rafa Navarro, soci fundador d'Innsomnia i del portal d'innovació D+I, Disruptors i Innovadors.
Després de l'acte de lliurament dels V Premis rePCV, els quals seran atorgats per García Reche, Salinas, Carrasco i Donat, la música i l'humor amenitzaran la jornada amb una actuació científic-musical de la mà Amparo López i Glòria Sànchez, investigadores de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) acompanyades pels músics Iván Moya i Anna Franco.
Després de l'actuació, les persones assistents podran gaudir d'un servei d'àpats, per al qual es requereix enviar confirmació a l'adreça de correu electrònic comunicacion.pcuv@uv.es.
Xarxa de Parcs Científics Valencians
La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) és una entitat formada pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, per Espaitec-Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, pel Parc Científic de la Universitat de València, per la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València i pel Parc Científic d'Alacant-Universitat d'Alacant. L'objectiu de l'rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d'un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social.
Amb el suport de: