La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) organitza unes jornades de reflexió per a definir el seu pla estratègic per al període 2023-2026

02/10/2023

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), de la qual forma part el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), va crear en 2018 un pla estratègic que contribuïra a la consolidació d'un dels seus principals objectius: estimular la innovació i impulsar el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana. Amb la finalitat de validar les accions establides en aquest pla i definir sobre la base d'aquestes els pròxims passos de l'entitat, la rePCV ha organitzat unes jornades de reflexió

La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), encapçalada actualment per Tonia Salinas, directora-gerent del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx, va organitzar el passat  28 i 29 de setembre a València, en la seu d'ADEIT - Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, unes jornades de reflexió per a definir el pla estratègic de la xarxa per al període 2023-2026. Concretament, durant la sessió, els directors-gerents dels parcs científics i tecnològics adscrits a la rePCV, entre els quals es trobaven els del Parc Científic Universitat de València (PCUV), han avaluat l'estratègia anterior, i han identificat i analitzat noves oportunitats, possibles reptes, les fortaleses a explotar i les àrees de millora.

Per a realitzar aquesta anàlisi i establir unes conclusions, els membres de la Xarxa han comptat amb l'assessorament dels consultors de la Universitat de València Tomás Gonzáles i Clara Martínez. A més, aquests experts els han oferit suport per a establir i fixar els pròxims objectius estratègics. De manera paral·lela, s'han organitzat dues sessions formatives dirigides a tècnics i tècniques dels diferents parcs. Així, el consultor especialitzat en Innovació i Transferència Eloy López ha impartit una ponència sobre generació de spin-offs i iniciatives que afavorisquen el seu creixement empresarial. Per part seua, el CEO de l'empresa DCN, Lucas Martínez, s'ha centrat en els mecanismes de transferència de coneixement entre grups d'investigació i empreses. Finalment, els assistents també han pogut comentar les novetats del projecte d'innovació oberta Innotransfer i proposar diferents accions per a optimitzar aquesta iniciativa.  

20230929_123717Reunió de personal tècnic dels cinc parcs científics de la Comunitat Valenciana

Han participat en aquest esdeveniment el gerent del Parc Científic d'Alacant, Esteban Pelayo, i els tècnics de l'entitat Mar Cervera i Laura Cifuentes; el director de Espaitec Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, Juan Antonio Bertolín, i la tècnica Laura Menéndez; el gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València, Fernando Zárraga, el director del Parc Científic de la Universitat de València, Pedro Carrasco, i els tècnics Vicent Clemente i Luis Cortés. També, el director de la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València, Juan Vicente Capella, i els tècnics Carlos Domene i Rosario Sanchis; i la directora-gerent del Parc Científic de la UMH i presidenta de la rePCV, Tonia Salinas, i el tècnic de l'entitat, José Ramón Gonzálvez.

Xarxa de Parc Científics Valencians (rePCV)
La rePCV agrupa els cinc parcs científics de les universitats públiques valencianes: el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló; el Parc Científic de la Universitat de València; la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València; i el Parc Científic d'Alacant-Universitat d'Alacant. 

L'objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d'un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social.

 

 

Amb el suport de:

logo-repcv-300x216

Logo AVI