La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), encapçalada actualment per Tonia Salinas, directora-gerent del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx, va organitzar el passat 28 i 29 de setembre a València, en la seu d'ADEIT - Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, unes jornades de reflexió per a definir el pla estratègic de la xarxa per al període 2023-2026. Concretament, durant la sessió, els directors-gerents dels parcs científics i tecnològics adscrits a la rePCV, entre els quals es trobaven els del Parc Científic Universitat de València (PCUV), han avaluat l'estratègia anterior, i han identificat i analitzat noves oportunitats, possibles reptes, les fortaleses a explotar i les àrees de millora.
Per a realitzar aquesta anàlisi i establir unes conclusions, els membres de la Xarxa han comptat amb l'assessorament dels consultors de la Universitat de València Tomás Gonzáles i Clara Martínez. A més, aquests experts els han oferit suport per a establir i fixar els pròxims objectius estratègics. De manera paral·lela, s'han organitzat dues sessions formatives dirigides a tècnics i tècniques dels diferents parcs. Així, el consultor especialitzat en Innovació i Transferència Eloy López ha impartit una ponència sobre generació de spin-offs i iniciatives que afavorisquen el seu creixement empresarial. Per part seua, el CEO de l'empresa DCN, Lucas Martínez, s'ha centrat en els mecanismes de transferència de coneixement entre grups d'investigació i empreses. Finalment, els assistents també han pogut comentar les novetats del projecte d'innovació oberta Innotransfer i proposar diferents accions per a optimitzar aquesta iniciativa.
Han participat en aquest esdeveniment el gerent del Parc Científic d'Alacant, Esteban Pelayo, i els tècnics de l'entitat Mar Cervera i Laura Cifuentes; el director de Espaitec Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, Juan Antonio Bertolín, i la tècnica Laura Menéndez; el gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València, Fernando Zárraga, el director del Parc Científic de la Universitat de València, Pedro Carrasco, i els tècnics Vicent Clemente i Luis Cortés. També, el director de la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València, Juan Vicente Capella, i els tècnics Carlos Domene i Rosario Sanchis; i la directora-gerent del Parc Científic de la UMH i presidenta de la rePCV, Tonia Salinas, i el tècnic de l'entitat, José Ramón Gonzálvez.
Xarxa de Parc Científics Valencians (rePCV)
La rePCV agrupa els cinc parcs científics de les universitats públiques valencianes: el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló; el Parc Científic de la Universitat de València; la Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de València; i el Parc Científic d'Alacant-Universitat d'Alacant.
L'objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d'un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social.
Amb el suport de: