L'aprovació dels Comptes Anuals i la de la Memòria Anual d'Activitats de 2022, juntament amb l'informe del director del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), Pedro Carrasco, han centrat la reunió del patronat convocada aquest dijous en les instal·lacions del PCUV
El patronat de la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV), convocat en ple aquest dijous, va aprovar els comptes anuals de la FPCUV de l'exercici 2022. La reunió, presidida per la rectora de la institució acadèmica, María Vicenta Mestre, va abordar l'aprovació de la Memòria d'Activitats de la FPCUV i els Comptes Anuals, les quals comprenen el balanç, el compte de resultats, la memòria de gestió econòmica, així com la distribució de l'excedent. La Fundació va gestionar un volum de recursos en 2022 pròxim als 2,7 milions d'euros.
La convocatòria també va comptar amb l'assistència de la vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV, Rosa M.ª Donat; la secretària general de la UV, M.ª Elena Olmos; el director del Parc Científic de la Universitat de València, Pedro Carrasco; el representant de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Seveis i Navegació de València, Jorge Linares; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; el regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Burjassot, Javier Naharros; el delegat institucional del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en la Comunitat Valenciana, Juan A. Fuster Verdú; el vicerector d'Investigació de la Universitat de València, Justo Herrera Gómez; la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la UV, Ángeles Solanes; i el gerent de la FPUCV, Fernando M.ª Zárraga.
La Fundació Parc Científic Universitat de València va gestionar un volum de recursos en 2022 pròxim als 2,7 milions d'euros
En la presentació de la memòria d'activitats de la Fundació, Pedro Carrasco, director del PCUV, va incidir en l'evolució d'ocupació i desenvolupament del Parc, que a la fi de 2022 allotjava a un total de 74 empreses -onze d'elles noves- amb una ocupació quasi del 100% en els cinc edificis que conformen l'entorn empresarial del Parc Científic. "Fonamentalment continuem avançant en especialització no programada en Tics i biotecnologia", va subratllar Carrasco, alhora que va destacar l'augment en el nombre d'ocupacions en el Parc. "Actualment estem en el màxim d'ocupacions que hem tingut, amb un augment de més de 100 ocupacions respecte a l'any anterior", va informar el director del PCUV.
Memòria d'Activitats 2022 de la Fundació Parc Científic de la Universitat de València. Foto: PCUV
Línies d'actuació 2022
Al llarg del passat exercici, la Fundació va desenvolupar sis línies d'actuació, entre les quals es troben els projectes vinculats al programa d'Ajudes per a la Promoció i Dinamització dels Parcs Científics de la Conselleria d’Innovació, Ciència i Societat Digital (Expociència 2022 en la línia de divulgació de la ciència i la tecnologia i Expoinnova 2022, un aparador per a promocionar la innovació); Globaltech 2022, nexe per a la internacionalització i gestió de projectes internacionals; el Programa d'Impuls al Desenvolupament Empresarial (PIDE), que contribueix a impulsar el creixement empresarial; l'adaptació a l'Esquema Nacional de Seguretat, quant a serveis avançats es refereix, i el foment de l'emprenedoria amb premis com els VLC/Startup 2022.
La línia nominativa finançada per la Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a impulsar la transferència de coneixement i tecnologia entre la universitat i l'empresa, així com donar suport a l'emprenedoria innovadora, es desplega en un conjunt de programes: Innotransfer, Programa de Caracterització d'Empreses Innovadores de la Comunitat Valenciana (PICEI), SMART PARK, INNpresa: Observatori d'Innovació en l'Empresa, IV Premis Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) i Transforma Plataformes Digitals.
A través del conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Paterna es van realitzar una sèrie d'accions de renovació, millora i modernització d'equipaments, infraestructures i serveis del Parc.
Durant l'exercici 2022, es va instal·lar una planta fotovoltaica de 136kW, es va ampliar la xarxa d'analitzadors elèctrics per a la implementació d'una plataforma de gestió energètica, i finalment, es van afegir noves zones de convivència exterior.
Serveis millor valorats
En referència les persones ocupades en l'àrea empresarial del PCUV, es va destacar que el 18,2% de les empreses estan liderades per dones, i quant al gènere de les persones treballadores, el 52,0% són homes, i el 48,0% dones.
Respecte a la valoració dels serveis del PCUV , en termes globals, es va recordar que la majoria de les empreses estan molt o bastant satisfetes amb el PCUV. De fet, en resposta a la pregunta de si recomanaria el PCUV a un/a amic/al fet que busque ubicació per a la seua empresa, la puntuació mitjana obtinguda ha sigut de 8,6 punts sobre 10. Respecte als serveis oferits pel PCUV, els més ben valorats són la “Assistència a activitats, jornades, tallers, seminaris, formació, etc.” i “Comunicació i màrqueting”.