PersiSKIN guanya la tercera edició del Fashion Startup Contest de Modaes

03/04/2023

L'empresa del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), PersiSKIN, de base tecnològica en el sector agroalimentari, consolida la seua proposta innovadora com a solució a l'excedent del caqui valencià a través de la fabricació de tèxtil vegà, amb la consecució de premis com el Startup Contest de Modaes, que reconeix el valor social de la companyia i el seu compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular

En la seua aposta pel tèxtil vegà substitutiu del cuir animal i sintètic, la companyia valenciana PersiSKIN, situada en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), guanya notorietat gràcies a reconeixements com el que li va entregar el mitjà especialitzat Modaes, que ha seleccionat a la companyia com l'empresa guanyadora de la tercera edició del Fashion StartUp Contest. 

PersiSKIN s'ha imposat en la final del concurs en el qual deu empreses finalistes han defensat el seu projecte davant més de 120 assistents: empresaris i directius de l'entorn startup, grups d'inversió, el món acadèmic i grans companyies del sector de la moda. La companyia pren el relleu de Sepiia, guanyadora de la primera edició, i Recovo, premiada l'any passat.

PersiSKIN s'ha imposat en la final del concurs en el qual deu empreses finalistes han defensat el seu projecte davant més de 120 assistents

El guardó l'han recollit Jaime Sanfelix, CEO i fundador de la companyia, i Carlos Alfonso, director de l'àrea legal i relacions institucionals de la companyia. “PersiSKIN reforça a les marques no sols en sostenibilitat sinó també en suport a l'economia circular, posicionant l'ecosistema productiu del caqui en el centre”, ha comentat Sanfelix.

El premi inclou el suport i assessorament en campanyes en Instagram i Facebook, impartit per Meta; un bo de 15.000 euros per a publicitat en Instagram i Facebook; coaching de Clemente Cebrián; huitanta hores de consultoria de business pla impartides per EY i una sessió de mentoring amb l'equip de Kibo Ventures. PersiSKIN també comptarà amb suport en forma de difusió en Modaes i una subscripció al diari durant un any, a més de la invitació a esdeveniments i programes de formació. Així mateix, les startups finalistes passaran a formar part del pool de startups analitzades per Mango StartUp Studio.

El Fashion Startup Contest són uns premis creats per Modaes amb el suport de Mango StartUp Studio i Meta. També compta amb el suport de EY, L'Oca, Kibo i Ventures i ha comptat amb la col·laboració en la final de l'Ajuntament de Madrid en el marc del programa Madrid Capital de Moda.

“PersiSKIN reforça a les marques no sols en sostenibilitat sinó també en suport a l'economia circular, posicionant l'ecosistema productiu del caqui en el centre”, Comenta Jaime Sanfelix, CEO i fundador de PersiSKIN

caqui-1

Segona vida als caquis valencians

PersiSKIN aposta per un model de negoci circular partint de la base de donar-li una segona vida als caquis que no tenen eixida comercial en el mercat de fruita. D'una banda, revaloritza aqueixa collita, que actualment ocupa 14.430 hectàrees en la Comunitat Valenciana, i ofereix als agricultors una eixida a aqueixes partides. D'altra banda, afavoreix la generació d'ocupació en la zona de producció així com la creació d'un subsector tèxtil i al mateix temps ofereix al mercat una alternativa sostenible al cuir animal i sintètic.