Una delegació de la Fundació Parc Científic Tecnològic de la UCN i empresaris xilens visiten l'FPCUV

02/05/2023

El PCTUCN és una iniciativa impulsada per la Universitat Catòlica del Nord (UCN) orientada a respondre als desafiaments de la Regió de Antofagasta (Xile) i els seus sectors productius a través de l'enfortiment de les seues capacitats d'investigació aplicada, desenvolupament tecnològic, innovació i suport a l'emprenedoria

En el seu recorregut per València, una delegació de representants de la Fundació Parc Científic Tecnològic de la Universitat Catòlica del Nord (UCN) i empresaris de la regió xilena de Antofagasta van visitar la setmana passada les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV). De la mà de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), la visita s'ha realitzat en el marc de la cerca de sinergies.

A la trobada en el Parc Científic, per part de la delegació xilena han assistit en representació del PCTUCN, Nelson Rubilar i Eduardo Torres, que han estat acompanyats per Javier Quispe, de CEITZASA; Eduardo Ramos Cortes, de Serveis Gràfics Industrials Ltda- SAN Agustin; Renzo Sabella Pérez, d'Enginyeria Andes Digital; Axel Rojas López, de Hands Xile; Mario Cossio, de Comercialitzadora Rosegues Limitada; Leslie Plaza Vargas, de Redimir Spa; Solange Santander Fernandez, de Rosers Spa; David Rolando Figueroa Véliz, de Manlim Ser vicis Integrals Spa; Georgina Kong Medero, de Segvicios Generals Kong LTDA; i Alejandra Carral Callejas, de Transport Carga Leonardo Mamani.

Així mateix, també han estat en la trobada de treball, Gonzalo Belenguer, director de REDIT; Rosa María Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència UV; Pedro Carrasco, director del PCUV; Fernando María Zárraga, gerent de l'FPCUV; Vicent Clemente, responsable de l'àrea d'Operacions de l'FPCUV; Kristin Suleng, responsable de comunicació i màrqueting de l'FPCUV; Luis Llorens, de Content Programari - Adapting; i Pablo Romero, de Cannaflos.

La visita, que es va produir durant el matí del passat dijous, va consistir en una reunió de treball, en la qual Donat i  Carrasco van explicar a la delegació l'estructura organitzativa del PCUV, les activitats que organitzen i els diferents projectes que es duen a terme des de la Fundació. A més, Carrasco va posar l'accent que "el Parc Científic de la Universitat de València té la capacitat de participar en sinergies internacionals".

"El Parc Científic de la Universitat de València té la capacitat de participar en sinergies internacionals", Pedro Carrasco, director del PCUV

P1277155 (2)

La delegació de la PCTUCN i empresaris de la regió de Antofagasta (Xile), es reuneixen amb representants del PCUV i la UV. FOTO: FPCUV.

D'altra banda, des de la Fundació Parc Científic Tecnològic, representat per Nelson Rubilar, van exposar que el seu parc científic i tecnològic "s'inspira en els espanyols". També van incidir en un model que busca que "s'adapte tan bé com siga possible a la realitat xilena", en concret a la realitat de la regió de Antofagasta, dominada per la indústria minera. Finalment, van tancar la trobada Pablo Romero, de Cannaflas, investigador xilé que actualment es troba treballant per a una empresa situada en el Parc, i Lluis Llorens, de Adapting, en expansió a Llatinoamèrica.