Un concurs de nanorelats per a secundària i cicles formatius inicia l’activitat del festival ‘10alamenos9’ en València

11/03/2021

El Festival de Nanociencia y Nanotecnología ‘10alamenos9’ ha llançat la convocatòria per a participar en el concurs de microrelats dirigit a estudiants de secundària i cicles formatius. El termini per a la presentació de relats finalitza el 14 d'abril. A la Comunitat Valenciana el Festival està organitzat per l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València.

El Festival ‘10alamenos9’, que se celebra anualment en diferents ciutats amb l’objectiu d’apropar la Nanociència i la Nanotecnologia als ciutadans, abasta diferents accions divulgatives que començaran el proper 30 de març i es prolongaran als mesos d’abril i maig.

Dins aquest marc, el concurs de nanorelats ‘Caben moltes històries dins el nanomon: explica’ns-les’ acaba de llançar la convocatòria per a participar en l’edició de 2021. Dirigit a estudiants de 3er i 4t de l’ESO, Batxillerat i Formació Professional, el certamen  pretén fomentar, entre la comunitat educativa, l’interès pel món a escala nanomètrica –el nanomon.

El concurs es realitza en dues fases, una a nivell autonòmic i altra internacional, contemplant dues categories per edats dels participants. El termini per a la presentació de treballs finalitza el dia 14 d’abril de 2021. Es pot accedir a les bases i a la informació completa en l’apartat `10alamenos9’ de la web de l’ICMol . El concurs compta amb la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat.

Per a l’edició valenciana de ‘10alamenos9’, l’ICMol ha organitzat tres tipus d’activitats. A més del concurs de microrelats, està previst un cicle de ‘Nanodiàlegs’ entre joves estudiants i investigadors, i un ‘Vermut de Nanociència’ que oferirà diferents xarrades i seminaris. El programa complet es pot consultar a la mateixa web.

A nivell internacional, el Festival compta amb 16 seus a España i Amèrica Llatina.

https://www.icmol.es/10alamenos9/concurso.php

https://10alamenos9.es/