La Nit Mediterrània de les Investigadores (MEDNIGHT) omplirà València de ciència per a tots els públics

20/09/2021

El proper divendres 24 de setembre tindrà lloc, a l’antic llit del riu Túria, la Nit Mediterrània de les Investigadores (MEDNIGHT). Organitzada per la Universitat de València, FISABIO, INCLIVA i el CSIC, la jornada, que començarà a les 18:00h, forma part de l’European Researchers Night, un esdeveniment que se celebra a 370 ciutats europees i que a València inclou una trentena de tallers i actuacions amb la ciència mediterrània com a fil conductor. L’entrada és lliure amb limitació d’aforament.

MEDNIGHT és un projecte europeu de divulgació científica destinat a promoure i posar en valor la Ciència Mediterrània, tot destacant el treball desenvolupat per dones investigadores. Està finançat pel programa marc de recerca i innovació H2020 i, al llarg de tres mesos, ha portat la ciència que es fa en diversos països del Mediterrani als carrers i les platges de diferents ciutats banyades per aquest mar. València s’uneix així a Cartagena, Múrcia, Oriola, Alacant, Castelló de la Plana, Messina, Creta, Limnos, Nicòsia i Malta en la celebració d’aquesta festa.

L’esdeveniment coincideix amb la Nit Europea dels Investigadors en unes altres 370 ciutats d’Europa.

La UV participa en MEDNIGHT amb un monòleg de María Piles Guillem, investigadora ‘Ramón y Cajal’ del Laboratori de Processament d’Imatges (IPL), i amb diferents tallers. A més, en el projecte European Corner explicaran els seus projectes d’investigació Mónica Bolufer, catedràtica d’Història Moderna de la UV i investigadora a l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona, i Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica de la UV i director de l’Institut de Ciència Molecular (ICMol).

Més informació