La IV edició de VLC/STARTUP recolzarà el desenvolupament de empreses emergents inniovadores mitjançant la cesió d'espais en el Parc

02/05/2018

Es fica en marxa la quarta edició de VLC/STARTUP, la iniciativa promoguda per la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) que persegueix el desenvolupament d'empreses innovadores i/o de base tecnològica a l'entorn de la Universitat. Per a aquesta fi, es posarà a la disposició dels beneficiaris diferents espais en el Parc Científic i es facilitarà el seu accés als diferents programes de suport a l'emprenedor de les entitats i organismes col·laboradors (Universitat de València, OPAL, ADEIT i OPEX).

La FPCUV compta amb diversos espais per a donar cabuda a iniciatives empresarials inserides en diferents camps científic-tecnològics i amb necessitats vàries d'infraestructures i serveis. Sobre la base d'això, ofereix en aquesta edició tres modalitats de premi per a un màxim de set beneficiaris: cinc allotjaments en el semillero (incubadora), un despatx i un laboratori.

Els que accedisquen als espais de treball del semillero comptaran amb sis mesos d'allotjament gratuït i els sis mesos posteriors se'ls aplicarà un descompte del 50%. Aquesta modalitat inclou mobiliari, connexió a internet i accés a sales de reunions i a la resta de serveis del PCUV.

Així mateix, la FPCUV posa a la disposició del programa un despatx de fins a 30 m2, gratuït els sis primers mesos i amb un descompte del 50% durant els dotze mesos posteriors. El premi inclou mobiliari, connexió a internet i accés a les sales de reunions i a la resta de serveis del parc, però no les despeses de subministrament i manteniment, tals com a electricitat, aigua i neteja.

Finalment, un beneficiari podrà comptar amb un espai de laboratori de fins a 30m2, gratuït durant els primers sis mesos i amb un descompte del 50% durant els dotze mesos posteriors. En aquest cas, el reconeixement del programa inclou el mobiliari (bancada, preses d'aigua, desguàs i preinstal·lacions d'aire comprimit i aigua desionitzada) i accés a sales de reunions i a la resta de serveis del PCUV; però no cobreix les despeses de subministrament i manteniment. 

Espais i formació

Les iniciatives premiades podran efectuar la seua instal·lació en el Parc Científic a partir de l'1 de juliol de 2018. Paral·lelament al seu establiment, les startups seran formaran en empreniment i gestió empresarial mitjançant un cicle de tallers formatius i se'ls facilitarà l'accés als programes per a emprenedors de les entitats col·laboradores.

Per a ser seleccionades, han d'enviar les bases del concurs a startup@uv.es en el període comprès entre el 2 de maig de 2018, a les 00:00h, al 31 de maig de 2018, a les 23:59 hores. Podrà participar en el programa qualsevol iniciativa empresarial, legalment constituïda i amb una antiguitat inferior a 3 anys. Entre totes les sol·licituds, es donarà prioritat a aquelles en les quals almenys un membre de l'equip promotor tinga un vincle amb la Universitat de València (alumne, ex-alumne, PDI o PAS).

Amb l'organització d'aquesta iniciativa, l'objectiu de la Fundació Parc Científic Universitat de València és posar de manifest i fomentar l'emprenedurisme en la societat com una nova oportunitat d'inserció professional per a perfils amb una alta qualificació; facilitar el llançament, la consolidació i promoció d'iniciatives empresarials innovadores i amb base científic-tecnològica que es generen en l'entorn universitari; i afavorir la interacció i generació de sinergies positives entre investigadors, empresaris i emprenedors de diferents àrees d'activitat distribuïts de forma heterogènia en les instal·lacions del Parc Científic.

Des de l'engegada d'aquest programa, una vintena d'empreses han sigut beneficiàries del VLC/STARTUP. Entre elles, es troben Seqplexing, Bemygene, Darwin i EpiDisease, signatures que des de llavors romanen instal·lades en Parc Científic.