Quatre projectes de recerca de la Universitat seran finançats pel programa europeu Interreg Mediterrani

03/10/2017

Quatre projectes de recerca de la Universitat de València seran finançats pel programa europeu Interreg Mediterrani, dins de la seua primera convocatòria de projectes modulars (2014-2020), la qual ha registrat una elevada participació d’organismes d’investigació de tot Europa. Els projectes aprovats, i que han estat gestionats pel Vicerectorat d’Investigació i Política Científica, a través de la seua Oficina de Projectes Europeus de Recerca (OPER) del Servei d’Investigació, aborden qüestions sobre mobilitat, biodiversitat i economia de la cultura.

Aquests projectes són: ‘CAMP-sUmp. Campus sustainable university mobility plans in MED areas’, dirigit per Pedro Valero, catedràtic del Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament i membre de l’Institut Universitari d’Investigació de Trànsit i Seguretat Viària (INTRAS); ‘MEDSEALITTER. Developing Mediterranean-specific protocols to protect biodiversity from litter impact at basin and local MPAs scales’, presentat per Juan Antonio Raga, catedràtic del Departament de Zoologia i director del Parc Científic de la Universitat; ‘OPEN DOORS. Designing a network of cOOperating cReative communities for developing a Sharing economy’, investigació de Pau Rausell, professor titular d’Economia Aplicada i membre de la Unitat de Recerca en Economia de la Cultura (ECONCULT); i ‘CREATIVEWEAR. Creative Clothing for the Mediterranean Space’, de Raül Abeledo, professor ajudant doctor d’Economia Aplicada i membre d’ECONCULT.

A aquests projectes se suma un altre, dins del programa Interreg Sudoe, corresponent a l’eix de lluita contra el canvi climàtic: ‘TRITIUM. Disseny, construcció i posada a punt d’estacions automàtiques per a la monitorització en temps real de baixos nivells radioactius de triti en aigües’, l’investigador principal del qual és el professor José Díaz, catedràtic de Física Atòmica, Molecular i Nuclear.

El programa Interreg Mediterrani pretén promoure un creixement sostenible en l’àrea mediterrània, per mitjà d’impulsar idees i pràctiques innovadores, així com propiciar un ús raonable dels recursos. A més, afavoreix la integració social en tractar-se d’una cooperació integrada i basada en el territori. Els seus principals eixos d’actuació són Innovació; Economia baixa en carboni; Recursos naturals i culturals; i Governança.