Una nova mescla de probiòtics desenvolupada per Biopolis ajuda a reduir l'ús d'esteroides tòpics en pacients amb dermatitis atòpica

07/02/2018

La ingesta oral d'una mescla de tres probiòtics desenvolupada perBiopolisajuda a reduir l'ús d'esteroides tòpics en pacients amb dermatitis atòpica. És la principal conclusió d'un estudi clínic dut a terme en 50 pacients d'entre 4 i 17 anys per aquesta biotecnològica del Parc Científic de la Universitat de València. El treball apareix publicat en la revista mèdica internacionalJAMA Dermatology.

Els resultats de la recerca mostren "com el tractament basat en aquestmixde tres probiòtics, subministrats en una càpsula com a suplement, té un enorme benefici en la reducció de l'índex SCORAD", ha subratllatDaniel Ramón,CEO de Biopolis i director de R+D en la Unitat de Bioactius d'Archer Daniels Midland Company (ADM), companyia alimentària nord-americana propietària de l'empresa.

ElScoring Atopic Dermatitis(SCORAD) és l'índex amb el qual s'avaluen les diferents tipologies de dermatitis atòpica. Aquesta malaltia afecta al 20% de la població infantil a nivell mundial. I el tractament de les seues manifestacions cutànies, en els nivells lleu i moderat, es basa en corticoesteroides tòpics. Per aquest motiu, l'objectiu de Biopolis amb aquesta recerca va ser millorar el SCORAD dels pacients així com determinar l'eficàcia d'aquesta mescla de probiòtics en la reducció del percentatge de dies de tractament amb esteroides tòpics durant un brot moderat.

Vicente Navarro-López, metge de l'Hospital Universitari del Vinalopó-Elx, ha sigut el responsable de dirigir l'estudi clínic de doble cec en el Centre Dermatològic Estètic d'Alacant. Després de 12 setmanes els pacients que van prendre la mescla de probiòtics van demostrar una dràstica reducció en l'ús de corticoesteroides tòpics comparat amb el grup que havia pres placebo.

Tremend potencial

"Els resultats demostren el tremend potencial dels probiòtics utilitzats en aquest estudi per a la millora real en la qualitat de vida dels pacients amb dermatitis atòpica”, sosté Daniel Ramón, qui contínua: “Ha sigut tal el benefici que ara estem dissenyant futurs estudis en xiquets que pateixen dermatitis atòpica lleu i severa. Així mateix, continuarem avaluant el potencial d'aquesta formulació amb adults amb símptomes similars”.