Darwin Bioprospecting Excellence guanya la 3a edició del programa d'emprenedoria europea 'Scale Up'

11/03/2021

La biotecnològica ha sigut triada com "la millor Scale Up" d'entre les deu startups candidates al premi d'aquest programa de creixement empresarial, liderat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de València

 
Darwin Bioprospecting Excellence, empresa instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha guanyat el programa de la Comissió Europea 'Scale Up', liderat per l'IVACE i amb la col·laboració del CEEI Valencia. La biotecnològica es dedica a la bioprospección microbiana, és a dir, a l'obtenció de microorganismes naturals per a la seua aplicació en processos industrials o biomèdics.

Al juliol de 2020, deu empreses -dues d'elles situades en el PCUV- van ser seleccionades per a participar en aquesta 3a edició del programa de creixement empresarial i beneficiar-se, així, de sessions de consultoria estratègica de més de 50 hores. Després de finalitzar la formació, Darwin ha sigut triada com "la millor Scale Up" i ha sigut dotada de 5.000 euros en serveis de consultoria per a cobrir les seues necessitats específiques de creixement.
 

 

Kristie Tanner, responsable d'I+D de Darwin, assegura que des de la startup aprofitaran el premi "per a continuar creixent com a empresa". "Nosaltres som científics i no teníem coneixements en finances. Per això, aquests mesos de formació han sigut clau per a aprofundir en Darwin des del punt de vista del negoci i no sols en la part tècnica", explica Tanner.
 

Potenciar l'escalabilitat com a principal objectiu

El programa 'Scale Up' està dirigit a startups i pimes amb menys de sis anys que vulguen créixer exponencialment. Les deu empreses que han participat en aquesta tercera edició, entre les quals es troben Darwin Bioprospecting Excellence i Smart Induction Converter Technologies (SiCtech), han gaudit de 50 hores de formació amb experts en diferents àmbits, així com mentoria amb professionals del CEEI València.

"La formació ha sigut immillorable i la interacció que teníem amb la resta d'empreses ha sigut molt útil per a aprendre i expandir-nos en l'àmbit empresarial. Hem tingut sessions de tota mena, sobre finances, internacionalització, models de negoci, etcètera. Abans de participar, els nostres ingressos provenien dels serveis que oferíem als clients. Gràcies a aquest programa hem aprés que, de cara a l'escalabilitat, hem de potenciar la nostra línia de productes propis", explica la responsable d'I+D de Darwin. Tanner anima a les startups a presentar-se a la pròxima edició. Les inscripcions poden realitzar-se fins al 25 de març a través de la web www.ceei-valencia.com/scaleup.