La indústria nutracèutica premia Daniel Ramón per la seua “destacada contribució al desenvolupament de la ciència dels aliments i la biotecnologia”

14/05/2019

El vicepresident d'I+D en Nutrició i Salut d'ADM Biopolis rep l'únic guardó a títol personal dels NutraIngredients Awards 2019: "Aquesta és la primera vegada que rep un premi de la indústria, la qual cosa em satisfà gratament”.

El NutraChampion és el premi que la indústria nutracèutica lliura anualment a una de les personalitats més influents en el sector. Enguany ha anat a les mans del biotecnòleg Daniel Ramón. Amb aquest guardó, NutraIngredients, la plataforma de comunicació més important a nivell mundial sobre nutrició, ha volgut reconéixer “la destacada contribució al desenvolupament de la ciència dels aliments i la biotecnologia” del vicepresident d'R+D en Nutrició i Salut d'ADM Biopolis, empresa instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València.

Després de rebre el guardó, Daniel Ramón s'ha reconegut “molt sorprés”, ja que “si bé al llarg de la meua carrera he rebut diversos premis acadèmics, aquesta és la primera vegada que la indústria m'entrega un premi, la qual cosa em satisfà gratament”. “També he de dir”, ha afegit, “que aquest premi no és per a mi, sinó per a l'equip de Biopolis que treballa a València. És la unió de l'equip el que ens fa avançar cap al futur”.

 Nutraingredients Awards_Daniel Ramon twitter-1                          Daniel Ramón ha revelat sentir-se "molt sorprés" en el compte de Twitter d'ADM Biopolis (@ADMupdates)

En aquesta edició dels NutraIngredients Awards ADM Biopolis ha sigut l'empresa del sector que més nominacions ha rebut. A més de resultar guanyadora en la categoria NutraChampion, ha resultat finalista en la categoria ‘Projecte d'Investigació de Nutrició’, on va presentar la seua combinació de tres probiòtics per a reduir l'ús d'esteroides tòpics en pacients amb dermatitis atòpica, i en la categoria d'‘Ingredient de l'Any per al Control de pes’, on concorria amb el probiòtic Bifidobacterium lactis BPL1.

Una trajectòria investigadora i emprenedora

Daniel Ramón és un dels membres fundadors d'ADM Biopolis, una empresa biotecnològica nascuda l'any 2003 com a spinoff del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València des de l'any 2008. El seu objectiu principal era transferir ciència de qualitat a la indústria agroalimentària, química i farmacèutica. Fa dos anys el 90% de la companyia va ser adquirit per la multinacional americana Archer Daniels Midland, un dels majors processadors agrícoles i proveïdors d'ingredients alimentaris del món.

Els resultats tecnològics de Daniel Ramón estan protegits per més de quaranta patents nacionals i internacionals, la majoria d'elles transferides i en ús. La seua carrera investigadora ha sigut reconeguda amb el Premi de la Societat Espanyola de Microbiologia, el Premi a la Trajectòria Científica de l'Institut Danone, el Premi Europeu de Divulgació Científica, el Premi Nacional d'Investigació Juan de la Cierva, el Premi Internacional Hipócrates i la Medalla al Foment de la Invenció de la Fundació García Cabrerizo.