EpiDisease, reconeguda Millor Iniciativa Bio en Salut en els I Premis Bioval

30/11/2018

L'empresa EpiDisease, especialitzada en serveis de R+D en Epigenètica, ha sigut reconeguda com la Millor Iniciativa Bio en Salut pel clúster Bioval, constituït per empreses, organitzacions, entitats i institucions vinculades amb la biotecnologia, biomedicina i bioeconomia a la Comunitat Valenciana.

El guardó, que s'emmarca dins dels I Premis Bioval 2018, ha valorat especialment la comercialització per part d'Epidisease de productes per al diagnòstic in vitro, entre ells, ScoliPro®, dedicat al diagnòstic i pronòstic de l'escoliosi idiopàtica en adolescents (EIA), joves d'entre 13 i 18 anys.

Sobre aquest tema, José Luis García, director executiu de l'empresa instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha destacat que “sempre és important que se'ns reconega que estem fent bé les coses. Teníem competència. Vint-i-set empreses havien presentat la seua candidatura a aquests guardons que tenen com a objectiu reconèixer l'excel·lència del sector BIO a la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, el director científic d'EpiDisease, Salvador Mena, ha subratllat que l'empresa va rebre enguany un important impuls “arran de l'entrada de la Fundació Botín en la participació de la companyia, mitjançant ampliació de capital” de 344.000 euros a través del programa Mind The Gap.

“En aquests moments l'equip tècnic d'EpiDisease està acabant de desenvolupar la primera versió del kit de diagnòstic. Hem començat amb l'assaig clínic en l'Hospital Universitari La Fe de València, amb la col·laboració de la Dra. Teresa Bas i el seu equip clínic, de manera que posteriorment es puguen dur a terme estudis de viabilitat del kit en un entorn real. L'objectiu és que els hospitals puguen comprovar que funciona igual de ben com ens funciona a nosaltres en el laboratori”.

Diagnòstic sense rajos X

A través d'una mostra de sang i mitjançant tècniques convencionals de laboratoris clínics, ScoliPro® mesura una sèrie de marcadors epigenètics que permeten dur a terme el diagnòstic i pronòstic de la malaltia. “Ens hem centrat en l'escoliosi idiopática en adolescents (EIA) de la qual es desconeix la causa d'aparició”, explica Salvador Mena, qui avança que “a meitat de 2019 tindrem els primers resultats d'aquesta avaluació en hospitals. A més, haurem sol·licitat el marcat CE per a poder comercialitzar el kit ScoliPro®”.

En el transcurs de la Nit de la Bio, el cluster va reconèixer així mateix a Agrozono com a Millor Startup Biotech; a Bioinicia com a Millor Iniciativa BIO en Agroalimentación i a Ingelia com a Millor Iniciativa BIO Industrial.